Horoskop psích kamarádů: Které plemeno se nejlépe hodí k vašemu znamení zvěrokruhu?

Horoskop psích kamarádů: Které plemeno se nejlépe hodí k vašemu znamení zvěrokruhu?
Zdroj: Freepik

Sníte o věrném čtyřnohém společníkovi? Pokud máte rádi pobyt venku a každý den dostatek času, je pes ideální volbou. Otázkou ale zůstává, jakého si pořídit. Napovědět by vám mohl následující horoskop.

Jana Pospíšilová
Jana Pospíšilová 09. 05. 2021 16:00

Při výběru plemene byste se neměli dívat jen na to, jak pes vypadá. Hlavní je pamatovat na to, že chlupáč se musí přizpůsobit vašemu životu, stejně jako vy jeho. Proto si předem sežeňte o dané rase co nejvíce informací, abyste výběru později nelitovali.

A co na to říkají hvězdy? Pokud byste brali ohled na své znamení zvěrokruhu, se kterou rasou byste mohli vytvořit ideální dvojku?

Vodnář (21. 1. - 20. 2.)

Lidé narození ve znamení Vodnáře jsou nezávislí, vášniví, hraví a zvědaví. Dokonalý psí partner pro ně by byl rozhodně ten, který s nimi dokáže držet krok. Například Kerry blue teriér. Toto irské plemeno střední velikosti je velmi inteligentní a jemné. Protože tito psi nelínají, jsou vhodní nejen pro rodiny s dětmi, ale také alergiky.

Ryby (21. 2. - 20. 3.)

Zrozenci v Rybách jsou obvykle umělecky nadaní, soucitní a rádi jednají intuitivně. Milují společnost, ale také si užívají čas pro sebe. Ideálním psím parťákem pro Ryby bude chrt. Je obzvláště citlivý, vůči cizím lidem někdy zdrženlivý, je rychlý, vytrvalý a pyšný. Navíc je to velmi příjemný společník.

Beran (21. 3. - 20. 4.)

Ti, kdo se narodili ve znamení Berana, jsou považováni za silné vůdce, optimistické a odvážné. Čtyřnohý kamarád na vodítku proto také může být silnější osobnost. Ruský černý teriér je robustní společník, který se v případě nouze postará o obranu svého pána. Každý, kdo zvládne tohoto psa, v něm má pozorného a působivého společníka.

Býk (21. 4. - 21. 5.)

Býci jsou známí svou tvrdohlavostí a výstředností. Jejich ideálním psím parťákem bude jezevčík. Stejně jako Býci jsou i jezevčíci vášniví, sebevědomí a milují pohyb venku. Koneckonců, stále jsou chováni jako lovečtí psi. Psi s krátkýma nohama dávají svůj názor docela jasně najevo a rádi chodí hlavou proti zdi, stejně jako Býci. Jezevčíci i Býci jsou samotáři, budou proto ideální dvojka!

Blíženci (22. 5. - 21. 6.)

O Blížencích se říká, že jsou přizpůsobiví, milující a zvědaví. Je pro ně obtížné klidně sedět, zábava je na prvním místě. Stále hledají dobrodružství a opravdový přísun energie - stejně jako Jack Russell teriéři. Pro klidnější lidi je toto plemeno často příliš neposedné, ale pro Blížence bude dokonalým společníkem. Jack Russell má většinou dobrou náladu, potřebuje hodně aktivity a nikdy se neunaví. Tito parťáci si užijí spoustu zábavy.

Rak (22. 6. - 22. 7.)

Lidé narozeni v Raku jsou srdeční a rádi naslouchají svým pocitům. Dokáží se dobře vcítit do ostatních lidí a chápou své okolí. Nejvhodnějším psím mazlíčkem pro ně bude pitbull. Ačkoli jeho pověst bojového a problematického plemene není úplně ideální, je-li pitbull správně veden, je to milující pes, na kterého se majitel může spolehnout.

Lev (23. 7. - 22. 8.)

Ti, kteří se narodili ve znamení Lva, jsou považováni za velmi vtipné a orientované na výsledek. Perfektním společníkem pro ně bude mops. Toto plemeno je obzvláště přizpůsobivé a rádo dělá svým chovatelům radost, a to především díky své hravosti a veselé povaze.

Panna (23. 8. - 22. 9.)

Panny mají tendenci dělat všechno přesně tak, jak se jim to zdá správné a vyžadují bezpečí. Jejich byt je uklizený, jejich život je dobře organizovaný a jejich finance jsou v suchu. Panna je vždy na stráži a nejraději má vše pod kontrolou. Připomíná tak trochu německého ovčáka, jehož pozornému oku a analytické mysli nic neunikne. Hlavní prioritou pro něj je, že je on i jeho smečka v bezpečí. Totéž se říká o Pannách. Tito dva si tedy budou s největší pravděpodobností velmi dobře rozumět.

Váhy (23. 9. - 23. 10.)

Planetou Vah je Venuše - planeta krásy. Váhy proto mají velký smysl pro estetiku a lidé v tomto znamení jsou jakýmsi ztělesněním krásy. Pečují o sebe a totéž požadují od svých protějšků. Pes, který symbolizuje eleganci a luxus, se k nim hodí naprosto perfektně.

Jaké plemeno psa vám to připomíná? Ano, přesně tak, nejlepší parťák pro Váhy bude pudl. Zejména královští pudlové jsou považováni za trochu marnivé, někteří dokonce reagují citlivě, když se dotknete jejich načesané šošolky. Vynikají hrdou chůzí a úhledností. O tu se jejich majitelé samozřejmě patřičně starají, proto se pudl k tomuto znamení velmi hodí.

Štír (24. 10. - 22. 11.)

Pokud nejste opatrní, Štír zaútočí svým jedovatým bodnutím. Ano, Štír je skutečně nejkomplikovanější znamení zvěrokruhu. Je tvrdohlavý, individualistický, přísný a jeho pozornému pohledu nic neunikne. Pokud se cítí ohrožený, hrozí bodnutí.

Psi rasy čau čau jsou také považováni za svéhlavé, nezávislé, nepoddajné a vypadající rezervovaně. Potřebují dobré vedení a v potyčkách mají tendenci být agresivní. Stejně jako lidé zrozeni ve Štíru jsou čau čau ale rovněž velmi loajální a čestní - a připraveni bojovat, když zpozorují nespravedlnost. Tihle dva budou tým snů!

Střelec (23. 11. - 21. 12.)

Lidé narození ve znamení Střelce jsou považováni za dobrodružné, zvědavé a velkorysé. O Střelci se také říká, že ho zajímá vše včetně detailů a vždy si ke všemu najde cestu. Zlatí retrívři jsou pro Střelce ideálními psy. Hodí se stejně dobře do samostatných domácností i do rodin. Tito psi jsou rádi součástí všech aktivit, a navíc jsou mimořádně dobromyslní.

Kozoroh (22. 12. - 20. 1.)

Pocit odpovědnosti, sebeovládání a touha po nezávislosti, to jsou Kozorozi. Jejich ideálním parťákem bude Shiba Inu. Toto japonské plemeno je geneticky blízké vlkovi a také se podobně chová. Shiba Inu miluje nezávislost a má vlastní hlavu. Tito psi jsou však vždy naprosto loajální ke známým lidem.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články