3 znamení zvěrokruhu, která trpí nedostatkem sebelásky

3 znamení zvěrokruhu, která trpí nedostatkem sebelásky
Zdroj: Freepik

Umíte se postavit před zrcadlo a říct si, že jste krásní? Speciální, unikátní a že milujete sami sebe? ne? Pak možná patříte mezi následující tři znamení zvěrokruhu...

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 05. 05. 2021 07:00

Láska je totiž něco, co žádáme od svého protějšku. Chceme, aby nás miloval, oceňoval a uměl nám říct, co je na nás dobré. Pokud to však nevidíme sami v sobě, jak chceme, aby to v nás viděli ostatní? Víte, která znamení zvěrokruhu mají s oceněním sama sebe největší problém?

Vodnář (21. 1. - 20. 2.)

Vodnářky mají často sebelásku na bodu mrazu. Vidí vše dobré v ostatních a dokážou je v až překvapivé míře ocenit. Najdeme mezi nimi mnoho psychologů i koučů.

Samy však často zapomínají ocenit hlavně sebe a vidí i ty nejmenší chyby, kterých se dopouštějí. Ty si pak vyčítají a pranýřují se za to, že nejsou dokonalé. Často pochybují o každém kroku a bojí se, co si o nich myslí ostatní, ačkoliv byste to do nich vůbec neřekli.

Beran (21. 3. - 20. 4.)

Mají to často podobně jako Vodnáři. Na své okolí působí sebevědomě a vyrovnaně, opak je ale pravdou. Uvnitř se perou s mnoha pochybnostmi, kvůli kterým se vidí méněcenní a postradatelní. Fungují naplno pro ostatní a podporují je v jejich snech a plánech.

Sebeláska je pro ně něco tak komplexního a složitého, že to často považují za nadlidský úkol. Může se stát, že to dokonce považují za spirituální cestu, která není vůbec pro ně. Málokdo z nich je skutečně otevřen duchovním tématům.

Váhy (23. 9. - 23. 10.)

Fungují pro ostatní a naplno se věnují tomu, aby v životě uspěli. Rodina je pro ně na prvním místě, často mají pocit, že musejí dřít a vše zvládnout, aby ostatní byli spokojeni. Ženy Váhy jsou často dobrým protějškem pro úspěšné a pracovité muže, které podporují navzdory svým snům a přáním.

Bohužel tito muži si je pro jejich pasivitu často přestanou vážit a vidí v nich svou brzdu. To Váhám na sebevědomí nepřidá a končí pak většinou tak, že pouze přežívají.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články