Tobiáš (30): Před svatbou s přítelkyní jsme seznámili naše rodiče. Zřejmě to byla osudová chyba

Tobiáš (30): Před svatbou s přítelkyní jsme seznámili naše rodiče. Zřejmě to byla osudová chyba
Zdroj: Freepik

Tobiáš má těsně před svatbou. Požádal o ruku ženu, kterou miluje. Během seznámení rodin ale došlo k něčemu, co může celou veselku zhatit.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 24. 04. 2021 13:00

Hana (31) je moje životní láska. Věděl jsem to už ve chvíli, kdy jsem ji poprvé spatřil. Chodíme spolu něco málo přes rok, ale přijde mi, jako bychom se znali odjakživa. Nikdy jsem nenarazil na nikoho, kdo by mi rozuměl tak jako ona.

Začali jsme chystat svatbu

Po několika měsících jsem proto Hanu požádal o ruku. Bez váhání odpověděla ano a já jsem věděl, že jsem se rozhodl správně. Hned jsme začali chystat svatbu. Rádi bychom ji měli tento rok v létě. Stále doufáme, že vše vyjde podle plánu.

Předtím, než jsme se naplno pustili příprav, nás čekal důležitý krok. Ani jeden z nás totiž neznal rodiče toho druhého. Na seznámení zkrátka nebyl čas. Chtěli jsme to proto dohnat a postupně jsme si domluvili obědy u obou našich rodičů, kde se vzájemně představíme a řekneme jim o chystané svatbě.

Všichni z nás byli nadšení a měli obrovskou chuť nám v plánování pomoct, proto jsme se rozhodli uspořádat společné setkání obou rodin, kde všechno domluvíme.

Setkání rodin dopadlo katastrofou

Na plánované schůzce se především měla probírat organizace svatby a to, jak to všechno bude vypadat. K naší smůle to nemohlo dopadnout hůř. Naši rodiče se vzájemně nesnesli.

Nechápu, kde se stala chyba. Oba páry jsou srdeční lidé ve středním věku, kteří by neublížili ani mouše. Během schůzky se atmosféra vyostřila takovým způsobem, že se bojím, jestli na svatbu vůbec dorazí.

Spor začal maličkostí

Přitom to všechno začalo maličkostí. A to tím, kdo obstará květinovou výzdobu na svatbu. Každý si ji chtěl vzít na starost a k mému velkému překvapení odmítly obě strany ustoupit. Nikdy by mě nenapadlo, že by květiny mohly napáchat tolik škody. Hádka rodičů bohužel u květin nezůstala, postupně probrali všechna možná témata a mně skoro přišlo, jako by se už znali z dřívějška.

Jejich rozepře navíc skončila tím, že se navzájem poslali do příslušných míst a naštvaní odjeli, aniž by mně s Hanou řekli, co se děje. Mám strach, že naše svatba skončí katastrofou. Od oné hádky jsem já ani Hanka se svými rodiči nemluvili, ale bojím se, že nás čeká velmi ošklivý rozhovor.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články