Max (30): Při nácviku žádosti o ruku se stalo něco, co jsem nečekal. Jsem teď všem pro smích

Max (30): Při nácviku žádosti o ruku se stalo něco, co jsem nečekal. Jsem teď všem pro smích
Zdroj: Freepik

Max chtěl svoji přítelkyni Adrianu požádat o ruku. Měl vymyšlené místo i čas, kdy to udělá. Jenže perfektně promyšlený akt zmařilo něco, kvůli čemu je teď celé rodině pro smích.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 10. 04. 2021 10:00

S Adrianou (29) jsme chodili přes pět let. Už když jsem ji poznal, jsem věděl, že je to žena, kterou si jednou vezmu. Chtěl jsem ale nejprve zjistit, jestli to i ona se mnou myslí vážně.

Chtěl jsem požádat přítelkyni o ruku

Po třech letech společného bydlení jsem si mohl být jistý, že i já jsem pro ni důležitý. Byly to pro mě nejlepší roky života. Sice jsme se i často hádali, ale poté vždy následovalo usmíření a mohli jsme navázat tam, kde jsme skončili. Naší velkou vášní bylo cestování. Během našeho vztahu jsme projeli snad celou Evropu.

Tím vším jsem se ještě víc utvrdil v tom, že si ji chci vzít. A proto jsem vymyslel plán, jak ji požádám o ruku. Nechtěl jsem, abychom u toho byli jen sami dva. Vím, jak moc dobré vztahy má s rodinou, a byl jsem si jistý, že by tuto událost s ní chtěla sdílet, ať dopadne jakkoliv.

Nacvičoval jsem to s kamarádem

Proto jsem se rozhodl ji požádat o ruku na rodinné večeři, která se měla konat u nás. Přišlo mi to jako perfektní nápad. Adriana pojede vyzvednout rodinu na nádraží a já to tam zatím všechno připravím. Měl jsem to od začátku velmi dobře promyšlené a těšil jsem se, jak perfektně to vyjde.

Na přípravu večeře a na vytvoření té správné atmosféry jsem si pozval na pomoc kamaráda Martina. Pomohl mi prostřít stůl, rozmístit světla a svíčky a udělat náš domov tak romantický a útulný, aby mi nemohla Adriana říct ne. S přípravou jsme byli vcelku rychle hotoví, a tak se mě Martin začal ptát, jestli si to nejdřív nechci zkusit, že bude předstírat, že je Adriana.

Rodina nás při tom načapala

Po krátkém naléhání jsem svolil. Klekl jsem si před Martinem na koleno a začal jsem svou naučenou řeč: „Adriano, jsi láska mého života. Už od prvního momentu, kdy jsem tě spatřil, jsem věděl, že ty jsi ten člověk, se kterým chci jednou zestárnout a procestovat celý svět. Vezmeš si mě?“ Jen jsem to dořekl, otevřeli se dveře a v nich stála Adriana se svou rodinou.

Nedokážu si ani představit, co jí muselo proběhnout hlavou, když viděla svého přítele, jak klečí s prstýnkem před kamarádem. Já jsem zůstal chvíli jak opařený. Tak jsem si to rozhodně nepředstavoval, ale naštěstí jsem zachoval chladnou hlavu a obrátil se k Adrianě.

Zopakoval jsem jí svoji žádost a ona mi šťastně odpověděla ano. Potom, když už jsme všichni zasedli k večeři, jsem se zeptal, proč přijeli dřív, než bylo naplánované. Adriana mi vysvětlila, že rodiče stihli dřívější vlak a na nádraží už čekali, takže je jen nabrala do auta a mohli rovnou jet.

Od nepovedené žádosti o ruku už uběhly tři roky, svatbu máme s Adrianou taky za sebou, ale doteď jsem celé rodině pro smích. Aspoň tedy máme vtipnou historku o zásnubách, kterou můžeme vyprávět našim dětem.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články