Daniel (29): Přítelkyně mi neustále naznačuje, abych si ji vzal. Už toho mám plné zuby

Daniel (29): Přítelkyně mi neustále naznačuje, abych si ji vzal. Už toho mám plné zuby
Zdroj: Freepik

Bydlí spolu a mají i stejné záliby. Na první pohled tak Dan s přítelkyní působí jako idylický pár. Jenže poslední dobou se za zdmi jejich bytu děje něco, co Danovi začíná neskutečně vadit.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 08. 03. 2021 11:30

S Alžbětou jsme se seznámili před pěti lety na večírku mých kamarádů. Byli jsme tam jediní nezadaní a dali jsme se do řeči. Její společnost mi byla příjemná, a tak jsem ji pozval na rande. Po několika měsících, které jsme strávili vzájemným oťukáváním, jsme spolu začali bydlet.

Všechny její kamarádky už jsou aspoň zasnoubené

V té době jsme ve svých zaměstnáních teprve začínali a ani jednomu z nás se nechtělo bydlet u rodičů. Ve vztahu nám to klapalo a nikdy jsme spolu neměli vážnější hádku. Teď ale Alžběta začala s něčím, co mě strašně vytáčí.

Před rokem a půl se zasnoubila její kamarádka, v létě jsme byli na několika svatbách a Alžběta je mezi svými kamarádkami jediná, která ještě nenavlékla zásnubní ani snubní prsten. Tahle skutečnost ji začala užírat a dává mi to dost najevo. Těžko říct, jestli ji popichují kamarádky, tlačí na ni její rodina nebo jim všem jen závidí. Svoje nálady si ale vybíjí na mně a začíná tím trpět náš vztah.

Cítím se zatlačený do kouta

Pořád mi naznačuje, že by se chtěla také vdát. Když se podívám, co sleduje na internetu, jsou to svatební šaty, snubní prsteny a články, jak vybrat nejlepší místa pro svatbu. Toto by se ještě nějak dalo skousnout, ale nedávno jsem našel papír, kam si napsala seznam možných hostů. Zdá se mi to už přemrštěné. Všechny tyhle věci dává schválně na taková místa, abych je snadno našel.

Její chování přestávám chápat. Sama mi nic neřekne, přičemž si myslí, že její náznaky pochopím a dojde mi, že si ji chci vzít. Jenže to má opačný efekt. Vůbec se mi za těchto podmínek nechce ji žádat o ruku, i když jinak si rozumíme. Nemám rád, když mě někdo do něčeho tlačí a přesně tak si teď připadám. Kdyby mi aspoň něco řekla, vzal bych to líp než tyhle náznaky.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články