Klaudie (24): Šla jsem na potrat a příteli jsem o tom neřekla. Když to zjistil, rozešel se se mnou

Klaudie (24): Šla jsem na potrat a příteli jsem o tom neřekla. Když to zjistil, rozešel se se mnou
Zdroj: Freepik

Klaudie provedla za přítelovými zády něco, co se bez konzultace s partnerem nedělá. Když to Mikuláš zjistil, rozešel se s ní. Klaudie se nyní snaží vztah zachránit, má ale vůbec šanci?

Natálie Volfová
Natálie Volfová 16. 03. 2021 08:30

S Mikulášem jsem chodila teprve rok a půl, když jsem zjistila, že jsem těhotná. Udělala jsem si test a ten mi vyšel pozitivní. Že v sobě nosím nový život, mi záhy potvrdila i moje gynekoložka. Jenže já jsem přesně tohle slyšet nechtěla. Přišlo mi to celé jako zlý sen.

Učinila jsem rozhodnutí bez přítelova vědomí

Na těhotenství a výchovu dítěte jsem si přišla mladá, bylo mi teprve 22 let a nechtěla jsem na sebe vzít takovou zodpovědnost. Nejenže jsem na to nebyla připravená psychicky, ale ani moje finanční situace nebyla nejlepší. U rodičů jsem už sice nebydlela, ale nájem jsem platila na třetiny se svými kamarády, se kterými jsem sdílela byt. Tam by dítě vychovávat nešlo.

Po zhodnocení všech pro a proti mi přišlo na mysl jediné řešení. Musím na potrat. V tu chvíli mi ale nedošlo, že bych svoji situaci měla probrat i s Mikulášem. Přestože jsme spolu chodili přes rok, nebyla jsem si jistá, jestli bych s ním chtěla mít dítě. Nevěděla jsem ani, jak bude reagovat, a bála jsem se za ním jít. Proto jsem byla odhodlaná ho ze všeho vynechat.

Ukončení těhotenství jsem měla naplánované a byla jsem si svým rozhodnutím jistá. Dítě jsem prostě nechtěla. Jelikož jsem těhotenství zjistila brzo, mohla jsem využít potratové pilulky. Moje rekonvalescence proběhla rychle a Mikuláš si ničeho neobvyklého nevšiml.

Vyčetl mi, že k tomu taky měl říct svoje

Trvalo to ovšem pouhých sedm měsíců, než Mikuláš náhodou přišel na to, že jsem šla na potrat. Bylo mi jasné, že to bude průšvih. A taky byl. „Jak jsi mi to mohla udělat? Vždyť jsem byl otcem toho dítěte. Měl jsem právo k tomu taky něco říct!“ vyčítal mi.

Naše rozepře pak vzala rychlý spád. Mikuláš mi řekl, že se mnou po tomhle už dál žít nechce, že tohle přes srdce nepřenese. Podle něj bylo moje rozhodnutí sobecké. Když se na to s odstupem času dívám, plně jeho rozhořčení chápu. Jenže na něj nemohu přestat myslet a chci ho zpátky. Dokáže mi někdy moje selhání odpustit?

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články