4 znamení zvěrokruhu, která jsou největšími pesimisty, ale rozhodně je to nedeprimuje

4 znamení zvěrokruhu, která jsou největšími pesimisty, ale rozhodně je to nedeprimuje
Zdroj: Freepik

Také už jste od někoho slyšeli hlášku: „Ty jsi tak nechutně optimistický?“ Tedy, nic proti optimismu, koneckonců v posledním roce ho je potřeba znatelně více než kdy jindy. Věděli jste ale, že některá znamení zvěrokruhu procházejí životem úžasně i s pesimismem?

Jana Pospíšilová
Jana Pospíšilová 06. 05. 2021 16:00

Následující čtyři znamení zvěrokruhu používají pesimismus jako účinnou ochranu před zklamáním. Často počítají s nejhorší variantou, aby pak byli mile překvapení lepším vývojem událostí. Promýšlejí, co by se mohlo pokazit a díky tomu je jen tak něco nezaskočí.

Kozoroh (22. 12. - 20. 1.)

Očekávejte málo, a pak buďte příjemně překvapeni - to je strategie Kozoroha a funguje velmi dobře. Ačkoli je toto zemské znamení celkem sebevědomé a zklamání se nebojí, má velké nároky zejména na věci, které nemůže ovlivnit či měnit. Často nám tedy Kozorozi mohou připadat jako věční pesimisté. 

Rak (22. 6. - 22. 7.)

Raci se ve skutečnosti svým pesimismem primárně chrání, protože je pro ně obtížné zpracovat zklamání. Toto vodní znamení raději počítá s tím nejhorším případem a je vlastně rádo, když dojde pouze k druhému nejhoršímu.

Tento pesimismus ale jen nechrání. Bohužel přispívá i ke špatné náladě a špatným vibracím! Každý, kdo se narodil ve znamení Raka, by měl častěji spolupracovat s ostatními a získávat více zkušeností. Pamatujte si, že ne všichni vám chtějí ublížit!

Panna (23. 8. - 22. 9.)

Panny jsou rodilými pesimisty, a tak jsou u nich negativní myšlenky na denním pořádku. Mají tendenci své nálady přenášet na ostatní. Panny nemají problém pojmenovat bolavá místa a poukázat na potenciál optimalizace. Před každým rozhodnutím také pečlivě promýšlejí, co by se mohlo pokazit. Jejich pesimistický přístup nicméně nemá negativní vliv na jejich motivaci.

Toto znamení zvěrokruhu také trpí neustálými obavami, že ho lidé nerespektují a nemají rádi. To je však absolutní nesmysl! Nemůžete být zkrátka oblíbení u všech. Smiřte se s tím.

Štír (24. 10. - 22. 11.)

Některým lidem to může připadat divné, ale Štíři vidí ve všem špatném a bolestivém něco krásného. Zbožňují a oceňují temnotu a cítí jakési uspokojení, když si mohou vizualizovat temnější stránku života.

Možná je to těžce pochopitelné pro někoho, kdo miluje sluneční svit a radost ze života. Ale ti, kdo přijímají negativa jako Štír, mají přinejmenším stejně vysokou šanci na štěstí jako chorobní optimisté.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články