Horoskop: 3 znamení zvěrokruhu, která se často topí v sebelítosti

Horoskop: 3 znamení zvěrokruhu, která se často topí v sebelítosti
Zdroj: Freepik

Očima horoskopu: Určitě máte ve svém okolí někoho, kdo se neustále lituje. Život může být nespravedlivý a některé věci nejdou mnohdy tak, jak bychom si přáli. Někdo je ale zbytečně přecitlivělý...

Jana Jánská
Jana Jánská 28. 06. 2023 05:50

Existují lidé, kteří každou krizi bez ohledu na její skutečnou závažnost zveličí v katastrofu. Myslí si, že celý svět je proti nim a všechno je tragické. Místo toho, aby se s danou situací snažili něco dělat, jsou negativní a zbytečně se litují. Všechna pozitivní energie a veškerá sebeláska je rázem pryč.

To, zda máte tendenci hodně si stěžovat a často se utápíte v sebelítosti, může souviset s vaším znamení zvěrokruhu. Tady jsou tři znamení zvěrokruhu, která k tomu mají blíž než ta ostatní.

Rak (22. 6. - 22. 7.)

Není příliš překvapivé, že na špičce žebříčku znamení s největšími sklony k sebelítosti jsou Raci. Ti jsou extrémně citliví, a proto vnímají všechny negativní vibrace, a to bez ohledu na to, že jsou třeba jen velmi malé. Pokud se Rakům stane nehoda, rychle je ovládne pesimismus.

Lidé narození ve znamení Raka se zdráhají přijímat pomoc. Chtěli by si udělat všechno sami. Požádat ostatní o podporu či laskavost je pro Raky neuvěřitelně obtížný úkol. To znamená, že na svých bedrech nesou mnohem více starostí, než by bylo nutné, a kvůli tomu se nakonec budou také cítit mnohem osamělejší. V těchto chvílích se pak Raci raději skrývají a litují sami sebe.

Ryby (21. 2. - 20. 3.)

Na druhém místě v pomyslném žebříčku sebelítosti figurují Ryby. O těch se říká, že jsou velmi ovlivnitelné a že "plavou" všude. Dojde-li k negativní události, okamžitě si vše berou velmi osobně. Když jejich přátelé říkají, že je všechno hloupé, najednou se tak cítí i ony samy, aniž by k tomu měly osobně důvod. A pak mají tendenci litovat nejen své přátele, ale i samy sebe.

Stejně jako Raci jsou i Ryby velmi citlivé. Ve spojení s jejich sebelítostí to ale může nabrat kritické rozměry. A to je velká škoda, protože Ryby bývají obvykle v životě velmi šťastné. Měly by proto odložit sentimentální móresy a pokusit se vidět spíše pozitiva. V životě Ryb toho totiž obvykle bývá pozitivního hodně.

Váhy (23. 9. - 23. 10.)

Váhy jsou ve skutečnosti velmi vyvážené znamení zvěrokruhu, které potřebuje harmonii. Na seznamu sebelítostivých byste je tedy zřejmě nečekali. Je to ale tak – Váhy se často litují, někdy se cítí osaměle. V situacích, kdy se musejí rozhodovat, pak potřebují od svých nejbližších povzbuzení.

Pokud Váhy nedostanou potřebnou lásku a pozornost, mohou být nepříjemné a nakonec nucené omlouvat se za své následné zkraty.

Našli jste se? Nezoufejte!

Znamení zvěrokruhu jsme vybrali na základě jejich typických (a obecně známých) charakterových vlastností. Pozor ale, koneckonců i hvězdy se mohou někdy mýlit.

Další horoskopy ➔

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články