Trendy v brýlích 2021: Ty šetrné se vyrábějí ze dřeva nebo rybářských sítí

Trendy v brýlích 2021: Ty šetrné se vyrábějí ze dřeva nebo rybářských sítí
Zdroj: Freepik
Sluneční brýle vyrobené z rybářských sítí pomáhají chránit přírodu. Trendy budou letos i tyto retro obroučky značky Tommy Jeans.Další žhavý trend pro letní sezonu! Tyto eco friendly brýle z recyklovaného plastu od firmy Polaroid vám dodají šmrnc i dobrý pocit.Hodně se budou letos nosit i transparentní obroučky. Chybu neuděláte, pokud sáhnete po těchto eco friendly Mellerech. Rám brýlí je z 45 % vyroben z přírodních materiálů.Pokud váš muž potřebuje eko brýle na počítač, skvělou volbou budu tyto Mellery. Kulaté obroučky navíc letos frčí jako nikdy!+ 1 fotka+ 2 fotky

Módní cestičky jsou spletité. Už dávno o trendovosti nerozhoduje pouze design, ale i proces výroby. Nejžhavější jsou v tomto ohledu produkty z recyklovaných materiálů, které zanechávají jen minimální uhlíkovou stopu. Recyklované oděvy už možná znáte. Ale slyšeli jste o recyklovaných brýlových obroučkách?

Tereza Švandová
Tereza Švandová 04. 05. 2021 09:00

Tyto "eco friendly" brýle nabízí i na našem trhu stále více firem. Unikátní jsou v tom, že byly vyrobeny z udržitelných či recyklovaných materiálů, jejichž likvidace by jinak zbytečně zatěžovala planetu.

Jaké materiály se používají k výrobě eko brýlí?

Setkat se tak můžete s brýlemi z econylu, tedy recyklovaného nylonu, jenž pochází z použitých rybářských sítí. Výjimečné už nejsou ani obroučky vyrobené z ricinového oleje, recyklovaných plastových lahví či recyklovaného kovu. Sehnat ovšem můžete i brýle ze dřeva z udržitelných zdrojů.

Jaké mají eko brýle vlastnosti?

Výhodou všech těchto obrouček je, že odvedou stejnou službu jako klasické brýle plastové či kovové - jsou tedy stejně odolné i bezpečné. Zároveň ale můžete mít dobrý pocit z toho, že jste ušetřili přírodu. A to se počítá! Ostatně, nepojedete v tomto trendu sami. Po "eco friendly" brýlích sáhla už například zpěvačka Beyoncé.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články