Jaké náušnice se hodí ke kterému tvaru obličeje? Jedny vyloženě sluší kulaté tváři

Jaké náušnice se hodí ke kterému tvaru obličeje? Jedny vyloženě sluší kulaté tváři
Zdroj: Freepik
Visací řetízkové náušnice krásně protáhnou kulatý obličej a dodají mu jemnost.Čtvercový obličej je výrazný a budou mu slušet kruhy a půlkruhy.Tento druh náušnic sluší oválnému obličeji. I když je fakt, že uvedenému tvaru tváře sluší téměř vše.Tento druh náušnic se skvěle hodí pro obličej ve tvaru srdce, který správně vyváží.+ 1 fotka+ 2 fotky

Šperk na uchu dokáže zcela proměnit naši tvář. Jeho velikost, tvar a barva mají vliv na to, jak nakonec budeme vypadat. Náušnice mohou určitou část obličeje vyzdvihnout a dodat jí ten správný šmrnc. Poradíme vám, které se hodí k vašemu tvaru obličeje.

Lucie Cermanová
Lucie Cermanová 25. 04. 2021 09:00

Nosíte na uchu stále stejný šperk, nebo náušnice měníte? Podle tvaru obličeje, účesu? Inspirujte se našimi tipy a vyberte ty, které vám skutečně budou slušet.

Určení tvaru obličeje

Možná ani nevíte, jaký tvar obličeje máte. Stačí si vlasy stáhnout do gumičky a výsledek zkontrolovat v zrcadle. Jestli si ani tak nebudete jisté, vyfoťte se a na obrázku pak obtáhněte obrys obličeje. Ten napoví víc.

Přiřazovat mu budete jeden ze šesti základních tvarů: kulatý, oválný, čtvercový, protáhlý, srdcovitý a diamantový. Kterému typu sluší jaké náušnice?

Kulatý obličej dotvoří visací řetízkové náušnice

Baculaté tvářičky a nenápadná brada jsou charakteristickými znaky kulatého obličeje. Je potřeba ho protáhnout a zjemnit, proto jsou skvělou volbou třeba právě visací řetízkové náušnice.

Oválný obličej snese téměř cokoliv

Oválný obličej je univerzální plochou pro dokrášlení. Hodit se bude skoro jakýkoliv šperk. Nejvíce mu ale budou slušet malé kroužky s visacím přívěskem.

Hranatému obličeji sluší kruhy a polokruhy

Čtvercový obličej je poměrně výrazný, proto na něm budou krásně vypadat náušnice oblých a jemných tvarů. Může se jednat o drobné kruhy, polokruhy, ale také kratší visací náušnice. Určitě se vyhněte náušnicím hranatého designu!

Protáhlý tvar obličeje kouzelně dotvoří malé kroužky

Protáhlý obličej charakterizuje špičatá brada a úzká středová část obličeje. Právě tato oblast potřebuje podpořit. Výborným prostředkem, jak to učinit, budou peckové náušnice s kamínky, ale také třeba menší kruhy obepínající ušní lalůček.

Obličej ve tvaru srdce nejlépe zdobí perly

Pro obličej ve tvaru srdce jsou typické klenuté lícní kosti a úzká brada. Tento asymetrický tvar je potřeba vhodně vyvážit a pozornost nasměrovat k očím. Zmíněný úkol výborně splní výraznější visací náušnice, které se směrem dolů mírně rozšiřují. Zajímavým šperkem budou třeba visací náušnice s perličkou.

Tvář ve tvaru diamantu podpoří neobvyklé náušnice

Diamantový tvar obličeje vyniká širokými lícními kostmi a tvářemi. Nejlépe mu sluší náušnice nepravidelných a nepředvídatelných tvarů. Ostře řezané linie a zajímavé rysy je potřeba vhodně doplnit a tyto neobvyklé šperky splní požadavek na výbornou.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články