Dětské náušnice: Kdy je pro ně ten pravý čas?

Dětské náušnice: Kdy je pro ně ten pravý čas?
Zdroj: Eppi.cz

Máte doma malou princeznu a nemůžete se dočkat, až ji kromě šatiček a čelenek budou zdobit také náušničky? Kolem propichování dětských oušek však vyvstává celá řada otázek. Kdy je ten správný čas? Je vhodnější nastřelení, či propíchnutí? A na co se zaměřit při výběru náušnic? Vše jsme pro vás shrnuli od A do Z.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 24. 09. 2020 17:01

Dětské náušnice už máte vybrané a teď už jen přemýšlíte, kdy je vhodný čas pro propíchnutí oušek? Rozhodně platí, že čím dříve, tím lépe. Přeci jenom pro čtyřměsíční miminko bude propíchnutí oušek daleko méně stresující zážitek než pro pětiletou dívenku. Ideální čas je někdy mezi 3. a 6. měsícem věku, shodne se na tom nejen většina pediatrů a piercerů, ale také odborníci na čínskou medicínu nebo akupunkturu.

Nastřelit nebo propíchnout?

Děťátko by před samotným zákrokem mělo být v dobrém rozpoložení a mít za sebou všechna důležitá očkování, zejména povinnou hexavakcínu proti žloutence typu C a tetanu. A jaká metoda je nejrychlejší a nejméně bolestivá? Nastřelovací pistole ucho propíchne rychle a bezbolestně, současně se vpichem se navíc nasadí i náušnice a uzavře ji.

Naproti tomu propíchnutí jehlou je zdlouhavější proces, kdy po bolestivém propíchnutí je potřeba do ouška ještě provléknout náušnici. Nastřelování tak s sebou nese daleko více výhod: dírka nekrvácí, je perfektně rovná a na rozdíl od propíchnutí se zanítí opravdu jen výjimečně.

Eppi.cz

Jak vybrat dětské náušnice?

Ze všeho nejdůležitější je při výběru dětských náušnic volba kovu a druh zapínání. Zlato je v tomto případě generacemi osvědčenou klasickou. Je stoprocentně hypoalergenní, protizánětlivé a neobsahuje škodlivé látky, které mohou na citlivé dětské pokožce vyvolat alergické reakce.

Ideální zapínání je to na dětskou brizuru. Náušnice v oušku perfektně sedí a nehrozí, že by si ji neposedná princezna sama sundala nebo o něco zatrhla. A pokud pro své malé já hledáte šperk, který se bude předávat z generace na generaci, vsaďte na náušnice zdobené drobnými diamanty nebo s náušničkami sladěný symbolický zlatý přívěsek.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články