6 kroků, jak docílit opravdu přirozeného vzhledu

6 kroků, jak docílit opravdu přirozeného vzhledu
Zdroj: Freepik
Jak na dokonalý, ale přirozený vzhled?Hydratace, hydratace, hydratace!Pokud se chystáte i na nanášení make-upu, nezapomínejte na podkladovou bázi.Nic nedodá pleti tolik šťavnatosti jako tvářenka.+ 2 fotky+ 3 fotky

Vytvořte si přirozený a perfektní vzhled! Budete vypadat krásně, svěže a nepřeplácaně, což je dnes trendy více než kdykoli předtím. Stačí pár jednoduchých kroků, které vám nezaberou více než pár minut, a budete celý den prostě k nakousnutí – ať už doma, nebo v práci.

Petra Čermáková
Petra Čermáková 24. 03. 2021 09:00

Ať už se chystáte ukazovat jen kolegům přes kameru, nebo vyrazíte do práce fyzicky, neopomínejte alespoň malou přípravu. Pokud se chystáte pracovat z domova, je potřeba se obléknout a nachystat podobně jako při odchodu do kanceláře. Věřte nebo ne, zvýšíte tím svou produktivitu.

Krok 1: Příprava

Za každé situace, v každém ročním období a za každé nálady je správná péče o pleť a její příprava naprostý základ. Tu nikdy nepřeskakujte. Věnujte jí čas, který potřebuje. Pleť vyčistěte produktem vhodným pro váš typ pokožky a naneste vrstvu hydratačního krému. Jedině tak si připravíte základ pro make-up. Díky hydrataci bude vaše pokožka vypadat přirozeně i s make-upem, který zakryje případné nedostatky. Make-up ale samozřejmě používat nemusíte. Stačí pak jen přeskočit krok 2.

Krok 2: Báze

Správně připravená pleť je ale taková, na kterou jsme nanesli bázi. Make-up totiž vydrží mnohem déle, nebude se na některých místech sloupávat a zůstane dokonalý klidně až do noci. Pokud vás trápí třeba kruhy pod očima, naneste pod ně oční bázi a pak korektor. Ten vždy vybírejte o jeden až dva odstíny světlejší než make-up, krásně si tak rozjasníte pohled.

Krok 3: Tváře

Vždy při líčení používejte i tvářenku. Je to skvělý způsob, jak dodat pleti mladistvost, šťavnatost a přirozenou barvu. Pak naneste bronzer, pleť si tím prohřejete a při správném nanášení budete vypadat, že jste se právě vrátila z dovolené. Bronzer aplikujte pod lícní kosti, podél spánků a na čelisti.

Krok 4: Obočí

Jestli je něco opravdu důležité, tak upravené obočí. Je to výrazný prvek naší tváře, který s ní umí opravdu zázraky. Pořádně si své obočí prohlédněte a zamyslete se, co právě to vaše potřebuje. Pudrové produkty mu dodají rozptýlený, přirozený vzhled a vyplní obočí po celé délce. Tužky jsou mnohem přesnější a s vykreslením obočí si lze více vyhrát a třeba mu trošku pozměnit i tvar.

Krok 5: Oči

Jak na přirozené líčení očí? Do záhybu víčka naneste stín v teplém odstínu. Poté přes víčko jemně přejeďte neutrálním odstínem. A rozmažte, rozmažte, rozmažte. V angličtině se na toto používá výraz „blend“ – je tedy potřeba stín v záhybu pořádně „rozblendit“. Poté naneste řasenku na horní i spodní řasy v jedné vrstvě.

Krok 6: Rty

Ať už s rouškou, nebo bez ní, i rty si zaslouží správnou péči. Dokončete svůj vzhled jemným leskem nebo bezbarvým balzámem.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články