Jak správně vybrat řasenku? Záleží na délce, tvaru i hustotě řas

Jak správně vybrat řasenku? Záleží na délce, tvaru i hustotě řas
Zdroj: Freepik
Najít správný kartáček může být věda, jak na to?Pokud máte dlouhé husté řasy, hledejte hustý kartáček.Pokud jsou vaše řasy v některých místech kratší než na jiných, hledejte úzký, ale hustý kartáček.Pokud máte rovné řasy, které se ne a ne zakroutit, je pro vás používání kleštiček nutností.+ 1 fotka+ 2 fotky

Krátké, zatočené, dlouhé, rovné. Řasy se liší stejně jako typy vlasů nebo postavy. Pro ty nejuspokojivější výsledky je nutné najít řasenku a kartáček s vlastnostmi, které optimálně sedí právě vašemu druhu řas. Jak se ale v nabídce vyznat a neponechat koupi řasenky náhodě?

Petra Čermáková
Petra Čermáková 17. 03. 2021 09:00

Ne všechny řasy jsou stejné! A naštěstí ani řasenky. Používání správného kartáče i produktu je totiž základ úspěchu. Stejně jako je nutné najít ten pravý hydratační krém nebo make-up, je stěžejní i výběr řasenky. Když si k tomu přičtete ještě správnou techniku, úspěch je zaručen.

Dlouhé a husté řasy

Pokud máte dlouhé řasy, gratulujeme. S vaším typem se nejlépe pracuje. Vyberte si dlouhý a hustý kartáček, který vaši přirozenou délku ještě zvýrazní a zvlní, a to jen přidáním malého množství produktu. Při nanášení řasy jakoby rozčesejte do strany, vytvoříte si tak „cat eye look“ i bez nutnosti tekuté linky. Postačí vám aplikovat řasenku pouze na vnější řasy a vždy vyčesávat směrem nahoru a ven.

Krátké a nepravidelné řasy

Pokud jsou vaše řasy v některých místech kratší než na jiných, hledejte úzký hustý kartáček. Štětiny musí být opravdu husté, aby zachytily a prodloužily opravdu každou řasu. Kartáček může být klidně gumový nebo plastový, měl by být mírně prohnutý. Pro maximální úspěch několikrát přejeďte po celých řasách od kořínků až po konečky a zvýrazněte je tak po celém obvodu očí. Budou rázem vypadat výraznější, hustší i delší.

Rovné řasy po celém víčku

Pokud máte rovné řasy, které se ne a ne zakroutit, je pro vás používání kleštiček nutností. Než dojde na samotnou řasenku, vždy řasy nejprve natočte. Pak už stačí nanést řasenku, opět po celém obvodu, a řasy zvýraznit. Nejvhodnějším kartáčkem pro vás bude ten dlouhý s hustými štětinami po celém obvodu. Ten totiž nejlépe řasy natočí a udrží je tak po celý den.

Krátké řasy na jednom konci víčka a delší na druhém

Pokud máte takto postavené řasy, často to bývá důsledkem poškození řas prodlužováním nebo přerušením používání séra na řasy. Zde je proto nutná ještě i péče pro růst řas.

Řasenku vybírejte takovou, která má větší štěteček, který je na konci značně zúžený. Jen tak budete moci stylizovat si i středové řasy, zatímco prodloužíte ty vnější. Zamaskujete tak jejich nerovnoměrný růst. Dejte tomu čas, správnou péči a třeba si příště už budete vybírat řasenku pro dlouhé a husté řasy.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články