Co nosit na home office? Inspirujte se elegantními a pohodlnými kousky, se kterými vás žádný videohovor nezaskočí

Co nosit na home office? Inspirujte se elegantními a pohodlnými kousky, se kterými vás žádný videohovor nezaskočí
Zdroj: Freepik
Bavlněná nebo lněná košile je skvělou volbou, jak vypadat profesionálně, ale cítit se pohodlně.Šaty, šaty, šaty! Noste je i na home office!Vyberte si takové, které vám budou pohodlné.Klidně i pletené.+ 1 fotka+ 2 fotky

Opatření spojená s pandemií covidu-19 pokračují a někteří z nás kvůli nim pracují z domova už téměř rok. Není pochyb o tom, že zůstat celý den v pyžamu je pohodlné. Jenže co když vás zrovna čeká videohovor s klienty, kolegy nebo nadřízeným? Na to se hodí přece jen něco elegantnějšího.

Petra Čermáková
Petra Čermáková 19. 03. 2021 09:00

Využijme znalostí a zkušeností žen, které z domova pracovaly dávno předtím, než nás ostatní donutila situace. Jak být díky oblečení produktivnější i v domácím prostředí, ale stále se cítit pohodlně? Věřte, nebo ne, ráno se připravit podobně jako při odchodu do kanceláře je podle nich základ.

Není potřeba si dělat full-face make-up, ale péči o pleť a vlasy rozhodně neopomíjejte. Stejně tak se rozhodně převlékněte do něčeho reprezentativnějšího než pyžama. Sama ucítíte ten rozdíl. Ale co na sebe?

Bílá bavlněná nebo lněná košile

Pohodlná, třeba i mírně oversized košile je skvělá. Cítíte se upraveně, ale neformálně. S bílou košilí budete připravená na případný zoom call každou minutu. Pokud je chladno, přehoďte si přes košili kardigan. Vyhýbejte se ale velmi teplým a hřejivým materiálům. Pokud je vám horko, produktivitě práce to moc nepřidá. Make-up není potřeba, pleť ale udržujte hydratovanou a zářivou.

Pohodlné šaty

Pohodlné maxi šaty nebo midi šaty z příjemného materiálu jsou také skvělou volbou. Budete se v nich cítit upraveně, žensky a navíc pohodlně. Další výhodou je to, že budete vždy připravena vyběhnout otevřít pošťákovi nebo kurýrovi.

Pletené šaty

Pohodlné svetrové šaty se vracejí na scénu, a to jistě nejen kvůli současné situaci. Můžete je nosit ležérně oversized (pořídíte si větší, než je vaše konfekční velikost) nebo přepásat. Doma je můžete jednoduše doplnit legínami a nikdo na konferenčním hovoru nic nepozná. Vy se ale budete cítit žensky a budete mnohem produktivnější.

Rolák a tepláky

Pokud ale přece jen dáváte přednost maximálnímu pohodlí a vrcholem je pro vás převléknutí z pyžama do tepláků, pak klidně. Snažte se ale hledat trošku formálnější vršek. Ideální volbou je třeba černý rolák, klidně doplněný o nějaký „statement“ náhrdelník. I v takovém případě, pokud potřebujete rychle vyběhnout na nějaké pochůzky, na sebe stačí hodit jen kabát a tepláky vám bohatě stačí.

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články