Móda velí midi sukním! Komu sluší a jak je správně nosit

Móda velí midi sukním! Komu sluší a jak je správně nosit
Zdroj: Freepik.com
U midi sukně záleží na vzoru a materiálu, jedná se ale o opravdu univerzální kousekZdánlivě formální sukni se nebojte sladit s mikinou a teniskamiMyslete vždy na doplňky
Určitě se nebojte vzorů a barev, volte ale méně výrazné topy
+ 2 fotky+ 3 fotky

Ať už půjdete do kanceláře, nebo na večírek, midi sukně jsou univerzální a stylovou volbou pro každou příležitost. Dá se sladit se svetrem, halenkou, obyčejným tričkem i zimním kabátem. Objevte kouzlo midi sukní a buďte trendy od jara až do zimy.

Petra Čermáková
Petra Čermáková 12. 02. 2021 09:00

Jak vypovídá samotný název, midi sukně je sukně mezi délkou mini a maxi. Lem většinou končí v půlce lýtek, někdy ještě níže. Midi sukně lichotí každé ženě bez ohledu na postavu nebo věk, jen najít tu správnou. Tento typ sukní totiž pomůže vašemu pasu vypadat štíhleji a zároveň zvýrazní a zdůrazní přirozené křivky vašich boků.

Vhodný model

A protože sluší všem, mohlo by se zdát, že je jednoduché nahodit jakoukoli starou midi sukni a vypadat skvěle. Jenže někdy bývá obtížné najít tu správnou a začlenit ji do svého stylu. Jakmile ale zjistíte, který typ je pro vás ten pravý, máte vyhráno.

Tyto sukně těsně přiléhají kolem pasu, ale kolem boků a nohou se rozšiřují. Mějte na paměti, že všechny halenky či trička by měly být vždy zastrčeny do sukně. Jedině tak zůstane váš pas znatelný a vy budete vypadat lépe.

Boty, boty a zase boty

Pokud jde o boty, máte snad milion možností. Pokud chcete vypadat neformálně, dolaďte sukni páskovými sandály. Skvělé jsou třeba šněrovací varianty, které díky svému vázání přidají každému pár centimetrů a opticky nohy prodlouží.

Chunky“ boty jsou další stylovou možností, která doladí outfit. Tvrdě vypadající boty budou působit skvěle s jemnými a něžnými sukněmi. Přidáním kožené bundy nikdy nic nezkazíte.

Nebojte se různých materiálů

Midi sukně jsou k dispozici v široké škále stylů a materiálů. Džínové midi sukně se mohou zdát jako špatný flashback z 80. let, ale snadno se s nimi dá tvořit outfit i v dnešním módním světě. Vyzkoušejte něco nového, například samet, sukně na knoflíky, skládané nebo nabírané. Pokud ale zvolíte výraznou alternativu, vyberte si jednoduchý top. Nechte, aby prim hrála právě sukně.

Jedna sukně, tisíce možností

Zkuste si obléknout třeba velký klobouk a midi sukni s knoflíky, k tomu volnou boho blůzu. Stejnou sukni pak dolaďte mikinou a teniskami. Nebo páskovými sandálky a sexy topem. Pokud není midi sukně vzorově výrazná, jedná se o univerzální kousek – stejně jako jsou třeba oblíbené džíny.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články