Hruška, jablko, přesýpací hodiny? Každý typ postavy má své přednosti, umíte je nosit?

Hruška, jablko, přesýpací hodiny? Každý typ postavy má své přednosti, umíte je nosit?
Zdroj: Freepik.com/archiv módních značek/koláž Lifee.cz
Hruška, jablko, přesýpací hodiny, nebo nevýrazné křivky? 
Ženám „hruškám“ bude slušet vše vypasované.
Zdůrazněte hlavně horní polovinu těla, třeba výrazným náhrdelníkem.
Perfektní službu vám udělají třeba maxi šaty.+ 7 fotek+ 8 fotek

Trendy se rychle mění a není vždy snadné se rozhodnout, jak danou novinku zakomponovat do svého šatníku. A hlavně jak ji přizpůsobit svým jedinečným tvarům těla. Jsme toho názoru, že nejkrásnější, co si může žena obléknout, je sebevědomí. A k tomu vám pomůže správně zvolený střih oblečení. Ale nejprve, znáte svůj typ?

Petra Čermáková
Petra Čermáková 03. 02. 2021 09:00

Dobře zvolené a padnoucí oblečení je základem toho, aby se žena cítila dobře. A takovou službu vám neudělá ani ten nejdražší a nejmódnější kousek, pokud vám nebude sedět. Zkuste výběr podle typu postavy.

Jsem typ hruška?

Váš pas je širší než hrudník. Říkáte o sobě, že máte velké boky. V porovnání s boky máte úzká ramena. Hrajte si s oblečením, které prodlužuje. Všechny ženy „hrušky“ vypadají skvěle ve výrazných topech s výstřihem, který upoutává pozornost. Hledejte takové kousky, které zdůrazní pas. Tajný tip: nápadné náhrdelníky a náušnice.

Ideálním střihem šatů a sukní je pro vás áčkový. Myslete na to, že by jejich délka měla končit těsně pod koleny, jelikož tak prodlouží vaši siluetu. Další dobrou zprávou je to, že vám budou slušet maxi šaty. Naopak se vyhýbejte světlým kalhotám a džínům. Hledejte tmavé barvy, klasický nebo bootcut střih. Pokud svůj outfit doladíte ještě podpatky, uvidíte, co to s vaší postavou udělá.

Jsem typ přesýpacích hodin?

Vnímáte, že máte ženské křivky. Máte štíhlý pas. Obvod boků a prsou je dosti podobný. Máte plná prsa. Jsou dva klíče k úspěchu: zvýraznit co nejvíce pas a ukázat své půvabné tvary. Ukažte svou siluetu v upnutých vypasovaných šatech, které odhalí přesně to, co mají. Hledejte zavinovací halenky, peplum střihy, cokoli do véčka, s kulatým nebo lodičkovým výstřihem.

Typ přesýpacích hodin je pro šaty ideální! Najděte v sobě Marilyn Monroe a odvažte se výraznými vypasovanými šaty, které zdůrazní vaši ženskou siluetu. Budou vám slušet kalhoty s vysokým pasem. Rozhodně se nebojte slim džínů. Prodlouží vaše nohy a zdůrazní vaši siluetu.

Jsem typ jablko?

Máte plnější tvary. Vaše ramena jsou širší než boky. Nemáte výrazný a přesně definovaný pas. Zvolte kousky, které zdůrazní plné poprsí nebo krásné nohy. Obecně platí, že musíte odpoutat pozornost od nedefinovaného pasu, a naopak ji připoutat na jiné partie. Hledejte splývavé tuniky, topy s výstřihem do véčka. Dávejte důraz i na materiál, vyhýbejte se elastickým a upnutým kouskům. Zvolte spíše bavlnu, len, tvíd nebo hedvábí.

Řekněte ano šatům, jsou vaší tajnou zbraní. Ukažte své krásné nohy. Hledejte šaty do áčka, svislé pruhy nebo větší vzory. I vám budou ale slušet maxi šaty. Pokud jste hrdá na své hezké paže, zvolte šaty na ramínka. Nenechte se mást, skinny džíny na vás budou vypadat skvěle. Kombinujte je s krásnou tunikou nebo oversized svetrem. Noste ale také džíny bootcut nebo s širokými nohavicemi. Pamatujte ovšem, že by měly být téměř na zem, vyhněte se 7/8 délkám.

Máte nevýrazné křivky?

Na tento typ postavy bohužel nemáme ovocný příměr. Nemáte výrazné křivky. Obvod ramen a boků je téměř stejný. Váš pas není výrazný. Klíčem je dodat tělu křivky. Ty získáte tím, že budete v rovnováze. Pokud zvolíte oversized top, volte vždy úzké džíny. Pokud naopak obléknete volné džíny, vždy je dolaďte upnutou halenkou. Nejlépe budete vypadat v topech, které zdůrazní vaši sportovní postavu a krásné paže. Nebojte se topů bez ramínek a kulatých výstřihů. Pokud jde o šaty, většina střihů hraje pro vás. Chcete-li vypadat více žensky, oblékněte si dobře sedící push-up podprsenku a nebojte se hlubokých výstřihů.

Tento typ postavy bývá nejčastější u drobných žen. Pokud chcete prodloužit svou siluetu, zvolte bootcut džíny a podpatky. Naopak ne úplně vhodné jsou pro váš džíny s vysokým pasem. Pokud je zvolíte, top vybírejte velmi pečlivě.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články