Tepláky: Kousek, který není pouze na doma. Při výběru se držte několika pravidel

Tepláky: Kousek, který není pouze na doma. Při výběru se držte několika pravidel
Zdroj: Freepik.com
Tepláky již nejsou kouskem, který vynosíte pouze doma. Módní faux pass s nimi neuděláte na procházce, při nákupech ani v práci.Pokud nemáte náladu kombinovat, zvolte soupravu, která váš problém s dolaďováním rychle vyřeší. Bílé tepláky nejsou úplně tím pravým na vycházku do lesa. Pokud je ale vezmete třeba do práce, pohrajte si s doplňky a oživte svůj outfit. Černé kalhoty s proužkem jsou klasika, která by vám neměla v šatníku chybět. + 4 fotky+ 5 fotek

Tepláky bývaly nejčastěji brány jako domácí úbor, který se do společnosti moc nehodí. Dnes je tomu již naštěstí jinak, protože vhodně zvolený typ tepláků může působit elegantně. Pokud se budete řídit následujícími radami, chybu při jejich výběru rozhodně neuděláte.

Klára Trousilová
Klára Trousilová 15. 05. 2020 14:00

Vytahané či seprané tepláky nechte raději doma. Do společnosti si vyberte takové, ve kterých budete pro své okolí zajímavá. Ovšem nezapomeňte, že i nošení tepláků má svá pravidla.

Tato móda není nejnovějším trendem. Vznikla již v 70. letech minulého století v New Yorku s názvem streetwear (v překladu pouliční móda). Tehdejší styl měl symbolizovat vzpouru proti nošení kancelářského oblečení, tedy kostýmků, sak nebo kravat. Je to i důvod, proč se tepláky, mikiny nebo tenisky objevují také v kolekcích známých návrhářů.

Několik pravidel

Úplným základem je zvolit správnou délku a střih tepláků. Patříte-li mezi dlouhány, rozhodně se nebojte krátkých střihů do zvonu. Jelikož tento střih opticky zkracuje, vysokým ženám takový optický klam nijak neublíží. Nicméně do města spíše doporučujeme zvolit tepláky delší. Nejlépe ty, jejichž délka sahá ke kotníkům. Tato varianta je ideální a sedne každé ženě.

Trendem jsou tepláky, které mají zvýšený sed a volné nohavice. Určitě se nemusíte bát různých barevných kombinací a vzorů. Sáhnout můžete třeba po těch s proužky, puntíky či květinami. Nicméně na vrch již zvolte jednoduché tričko bez výrazných vzorů, abyste nepůsobila moc přeplácaně.

Nebojte se kombinovat, ale s mírou

Určitě nebudete za exota, pokud si tepláky vezmete na nákup či do kanceláře. Na oficiální akce je nedoporučujeme, ale jsou dny, kdy raději oceníte pohodlí před "škrtící" sukní.

Pokud si vyberete tepláky, které se řadí mezi ty upnutější, rozhodně vyberte volný vršek. Jestliže se na to cítíte, zkuste si vršek do teplákových kalhot zakasat. Opticky se vám tak zúží pas a vaše postava dostane tvar. Jestliže zvolíte opak, tedy volné tepláky, vyberte si upnutý vršek. Jestli je teplejší počasí, sáhněte třeba po crop topu.

K teplákům si ale můžete obléknout i elegantní kousky, jako je třeba sako, kabát či košile. Co k teplákům půjde, je rozhodně džínová bunda. Jedná se o kousek, který bude trendy pořád a bude vhodný v kombinaci téměř s čímkoliv. Její výhodou je také to, že se různé kousky dají nosit snad v každém ročním období. Nebojte se kombinovat i rozličné barvy. Dobře budete vypadat, když zvolíte tepláky s vysokým pasem, zúžené nohavice a k tomu jednoduché bílé tričko či tenisky.

Jestliže nemáte právě náladu k módním kreacím, sáhněte po soupravě. Tedy tričko a tepláky ve stejné barvě. K teplákům volte mikiny, svetry, kožené bundy nebo kabátky. V kreativitě se meze nekladou, záleží také na tom,  co je pro vás příjemné a odpovídá to vašemu stylu.

NAČERPEJTE INSPIRACI V NAŠÍ GALERII:

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články