Buďte připravená na jaro, protřiďte si šatník. Zkusit můžete i fígl s otočeným ramínkem

Buďte připravená na jaro, protřiďte si šatník. Zkusit můžete i fígl s otočeným ramínkem
Zdroj: Freepik.com
Nekupujte si kousky jen na jednu příležitost, kombinujte univerzální. Přidejte si do šatníku základní kusy oblečení, jako je třeba černá pouzdrová sukně.
Nebo malé černé.
Džínová bunda je taky skvělá a lehce kombinovatelná.
+ 2 fotky+ 3 fotky

Ať už jste strávila rok v domácím oděvu, nebo jste nakupovala on-line více než kdykoli předtím, využijte současných chladných dnů, které už naštěstí končí, k tomu, abyste si protřídila šatník. Přinášíme vám rady, jak na to!

Petra Čermáková
Petra Čermáková 17. 02. 2021 09:00

Je vědecky dokázáno, že ženy nosí jen 40 až 60 procent svého šatníku. Zbytek oblečení jim v podstatě jen zabírá prostor, který by se dal lépe využít. Uvolněte si místo ve skříni, nakupujte s rozmyslem, ušetřete peníze a buďte ještě stylovější!

Nekupujte oblečení jen na jednu příležitost

Ano, známe to všechny. Chystáme se na svatbu, večírek nebo jen páteční setkání v klubu s kamarádkami a máme neodbytný pocit, že nemáme nic na sebe a potřebujeme něco nového. Tak si impulzivně koupíme jeden kus, který už většinou podruhé neoblékneme.

Namísto toho, abyste nakupovali takto, zkuste mít v šatníku něco univerzálního a dolaďte to doplňky, které se postarají o to, že budete vypadat jako „v novém“.

Nenechávejte si nic, co vám nepadne

A v žádném případě si nic takového nekupujte! Pokud nechcete mít pocit, že nemáte nic na sebe, mějte v šatníku jen věci, které vám zrovna padnou. Mít ve skříni samé džíny o velikost menší sice značí, že naděje umírá poslední, ale vynosit se nedají. Buďte realističtí a k sobě upřímní. Je čas takové věci prodat nebo darovat.

Nenakupujte věci jen proto, že jsou ve slevě

Pokud jde o kousky hvězdných návrhářů, zde nákupy ve slevách chápeme. V běžné konfekci není důvod kupovat něco, co nepotřebujeme, jen proto, že je to o něco levnější. Pokud si daný kousek na sebe pak nevezmete, nebyla to úspora, ale naprostá ztráta peněz.

Když si koupíte něco nového, zbavte se starého

Dodržujte ve svém šatníku rovnováhu. Pokaždé, když přidáte něco nového, vyndejte jeden starý kousek a prodejte ho nebo darujte na charitu. Nejen že vám přestane oblečení přetékat ze skříně, ale naučíte se o nových nákupech více přemýšlet.

Styl jako uniforma

Jednou z velkých mylných představ o stylu je, že byste si nikdy neměla kupovat něco podobného tomu, co již vlastníte. Samozřejmě, nikdo si nepřeje mít doma skříň plnou patnácti tmavomodrých svetrů a deseti stejných párů černých úzkých džínů.

Nebojte se však co nejlépe využít znalostí toho, co vám vyhovuje. Všechny nejstylovější ženy na světě mají svou vlastní uniformu – udržují ji v jednoduchosti, vědí, v čem vypadají dobře, a při výběru nových kousků se drží tohoto vzorce.

Nejste si jistí? Zkuste experiment s ramínkem

Na začátku sezóny umístěte všechna ramínka stejným směrem. Pokaždé, když budete nějaký kousek nosit, otočte ramínko opačným směrem. Během sezóny velmi rychle zjistíte, co si oblékáte, a co ne.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články