7 nejlepších domácích masek na pleť: Tyto potraviny ji skvěle zregenerují

7 nejlepších domácích masek na pleť: Tyto potraviny ji skvěle zregenerují
Zdroj: Freepik

V době covidu možná spousta z vás uvažuje o výměně pleťové masky z obchodu za tu domácí. A proč ne? I z běžných potravin můžete vykouzlit opravdu účinnou masku plnou výživných, osvěžujících a čisticích surovin, které vaši unavenou pleť promění v hladkou a zářivou.

Lucie Cermanová
Lucie Cermanová 23. 03. 2021 09:00

Domácí masky na pleť tu byly už před těmi průmyslovými a jejich uživatelky dobře věděly, co nanést na obličej, aby vypadaly krásné a svěží. Než nanesete masku, dobře pleť očistěte. Směs pak po uvedené délce působení omyjte vlažnou vodou.

1. Tvarohová maska s medem

Tvaroh se používá na pleť už hodně dlouho. Dodá jí hebkost a med zase přispěje k hydrataci, a navíc má antibakteriální účinky. Kromě toho bude pokožka i dobře vyčištěná.

Vrchovatou lžíci tvarohu smícháte se dvěma lžičkami medu a přikápnete trochu mléka. Rozmíchanou směs nanesete na pleť. Necháte působit půl hodiny.

2. Medová maska

Med je skvělý nejen při nachlazení, ale své antibakteriální a čisticí účinky může uplatnit i ve vztahu k pokožce. Místo tvarohu je možné použít olivový olej, což je pak skvělá volba pro suchou pleť. Smíchejte lžičku medu, lžičku olivového oleje a půl žloutku. Stačí nechat půl hodiny působit.

3. Jogurtovo-medová maska

Jogurtovo-medová maska přispěje k napnutí a vyhlazení pokožky, která pak bude krásná. Smíchejte vaječný žloutek, 150 ml bílého jogurtu a lžíci medu. Na obličeji nechte působit 20 minut.

4. Avokádová maska

Avokádo pomáhá k výživě a regeneraci pokožky. Ideální je na unavenou pleť. Bílý jogurt čistí a pomáhá proti vráskám. Stačí rozmíchat dužinu z avokáda se lžičkou medu, lžičkou bílého jogurtu a lžičkou citronové šťávy. Směs na pleti může zůstat 20 minut.

5. Maska s ovesnými vločkami a medem

Na problematickou nebo mastnou pleť je ideální tato maska, která omezuje výskyt mikrobů a zároveň hydratuje. Pokožku vyčistí, stáhne póry a také ji vyživí.

Rozmixujte jablko se lžičkou jogurtu, lžičkou medu, polovinou lžičky skořice a lžičkou ovesných vloček. Vytvořenou směs naneste na obličej. Nechte působit zhruba čtvrt hodiny.

6. Banánová maska

Banánová maska je ideální pro vyživení suché pleti. Zajistí pružnost a svěžest. Rozmačkaný banán smíchejte se žloutkem a dvěma lžičkami olivového oleje. Nechte působit čtvrt hodiny.

7. Banánovo-medová maska s citronem

Kombinace s citronem přispívá k zesvětlení a také dezinfekci pokožky. Zároveň bude pleť vyživená. Zralý banán rozmačkejte se lžičkou medu a lžičkou citronové šťávy. Směs se nechává na pokožce (můžete nanést i dvě vrstvy) zhruba čtvrt hodiny.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články