Zázračná skořice: Co jste doposud nevěděla o voňavém koření?

Zázračná skořice: Co jste doposud nevěděla o voňavém koření?
Zdroj: Pixabay.com
Skořice vám pomůže s učením.Samotná vůně vám pomůže zvýšit koncentraci a uvolnit se.Vědci vkládají do skořice velké naděje.Hovoří se i o prevenci chorob, které jsou typické pro starší lidi. Jsou jimi Alzheimer a Parkinson.+ 2 fotky+ 3 fotky

Vůni skořice máme spojenou s chladnějším počasím a blížící se zimou. Linoucí se vůně vám v hlavě nastaví odpočinkový režim a představu šálku svařeného vína v pohodlí a teple domova, nebo naopak romantickou atmosféru vznášejícího se kouře venku, u stánku na náměstí, kde padající tma a rozsvěcející se pouliční lampy chtějí, abyste se ke svému příteli přitiskla ještě blíže.

Redaktor
Redaktor 03. 10. 2018 11:11

Australští vědci ale poukazují i na léčivé účinky skořice. Ta totiž obsahuje cinamaldehyd (ona štiplavá chuť), který zvyšuje účinek antibiotik. Ta, díky svému nadměrnému užívání, pomalu ztrácejí svou působnost a bakterie si tak vesele mohou ničit naše tělo. Tyto mršky se totiž naučily protilátkám bránit, a tak kolikrát léky předepsané doktorem nezabírají.

Skořice pomáhá k prevenci řady neduhů. Například záněty, které jsou sice přirozenou součástí organismu v našem těle, rozhodně nejsou prospěšné dlouhodobě a mohou vést až k vážnému onemocnění.




Jestliže máte problém s pamětí, učením a koncentrací, i v tomto ohledu vám „voňavé dřívko“ podá pomocnou ruku. Už jen závan vůně podpoří funkci mozku a sníží oxidativní stres.


Poradí si i s cholesterolem, když ten škodlivý (LDL) sníží, a ten pro naše tělo prospěšný (HDL) zvýší. Srdíčko bude lépe bušit díky regulaci hladiny triglyceridů a kontrole výšky krevního tlaku. Výzkumy dávají skořici šanci i v prevenci u chorob jako jsou Alzheimer nebo Parkinson.


Půl lžičky skořice denně by si zase měli dopřávat ti, kteří trpí diabetem 2. typu. Studie uvádějí, že užívání takového množství skořice po dobu 4 měsíců dostatečně podpoří tvorbu inzulinu a sníží hladinu glukózy v krvi.


Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články