Zánět močového měchýře lze vyléčit i přírodně a bez antibiotik

Zánět močového měchýře není nic příjemného.
Zdroj: Pixabay
Brusinky jsou skvělý lék, který tlumí zánětZa zánět močových cest může bakterie Escherichia coliJestli bolest neustává ani po třech dnech, odeberte vzorek moči a alou k doktoroviDůležité je hodně pít a močový měchýř proplachovat. Kafe tělo vody zbavuje+ 1 fotka+ 2 fotky

Zánět močového měchýře je velice nepříjemné a bolestivé onemocnění, které postihuje především ženy. Muži mohou onemocnět také, ale u nich je to procento podstatně menší. Doktor vám pravděpodobně předepíše antibiotika. Pomoci si také můžete sami.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 28. 03. 2018 07:40

Jak vzniká zánět?

Nejčastěji je to nastydnutí. Stačí si sednout na studený povrch, nebo se ,,tam dole“ zpotit. Infekce projde močovou trubicí do močového měchýře, kde plně propukne. Zánět může žena nebo muž chytnout v jakékoliv fázi života a v jakémkoliv věku. Nastydnutí není jediná příčina zánětu. Onemocnění dokonce může způsobovat i nechráněný sex.

Bakterie, která způsobuje zánět, se nazývá Escherichia coli. Za zánět měchýře mohou být zodpovědné například i kvasinky apod. Escherichia coli většinou bývá nejčastějším viníkem.

Příznaky zánětu močových cest

Neustálé nucení vymočit se, i když už není co močit.

Když k močení dojde, přidá se ještě řezavá a pálivá bolest.

Na konci močení je cítit bolest.

Občas se může objevit i krev v moči, která upozorňuje na napadení ledvin infekcí.

Zvýšená teplota (nemusí se objevit).

Jak si pomoci?

Když jde o nekomplikovaný zánět, (není přítomna vysoká horečka, nebolí vás ledviny a nemočíte krev), už od prvního příznaku okamžitě zvyšte přísun tekutin. Pijte hlavně čistou vodu. Slazené nápoje obsahují cukr a ten močový měchýř dráždí. Vynechte i alkohol a kávu, které tělo dehydratují. Je důležité močový měchýř ,,proplachovat,“ aby se z něj dostaly bakterie. To, že hodně pijeme, zjistíme tak, že moč nezapáchá, je světlá a bezbarvá.

Speciální urologické čaje je také dobré pít. Pomáhají ničit bakterie a snižují bolest. Velice osvědčené jsou také brusinky. Můžete je jíst syrové, nebo polykat v kapslích.

Kdy k lékaři?

Když obtíže do tří dnů domácího léčení neustanou, na nic nečekejte. Zánět močového měchýře není radno podceňovat. Neléčená infekce může spadnout na ledviny, a zapříčiní tak vážný zánět ledvin. Není dobré zánět přecházet. Může se stát chronickým a bude se vám často vracet.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články