Cvičením jógy nepomáháte jen tělu, ale také své duši a mysli

Joga funguje jak na tělo, tak i na duši
Zdroj: zdroj: pixabay
Jóga není jenom cvičení.Ale také meditacíUmí skvěle prospět těluAle když se špatně cvičí, může i uškodit+ 4 fotky+ 5 fotek

Spousta lidí si myslí, že jóga je pomalé cvičení a protahování, u kterého se člověk ani nezapotí. Vůbec tomu tak není, protože cviky, které se v józe cvičí, umí být velice náročné a člověk je unaven úplně stejně, jako kdyby celý den zvedal činky. Jóga není jen cvičením, ale i harmonií těla a duše.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 23. 03. 2018 10:51

Jóga patří k hinduismu a její myšlenkou je odvrátit člověka od vlastního ega. Při jejím cvičení je kladen velký důraz na rovnováhu a dýchání, protože hinduisté říkají, že kde je rovnováha, tam je vše v pořádku. Jóga je tělu velice prospěšná. Prodýchává ho, protahuje svaly, navozuje dobrou náladu a odhání stres.

Jóga je meditace

V různých polohách musí člověk vydržet soustředěný několik minut. Tím, jak se soustředí na cvik a hluboce dýchá, vlastně medituje a uzdravuje svou mysl. Odvrací pozornost od okolních vjemů a soustředí se pouze na své tělo.

Jóga je skvělá v tom, že zlepšení poznáte na celém těle. Není to cvičení, které se zaměřuje na jeden problém. Do jógy zapojujete kompletně celé tělo a svalstvo.

Jóga dokáže zvýšit výdrž a dokonce prý oddaluje samotnou cukrovku. Je prevencí srdečních chorob, mrtvice a rakoviny tlustého střeva.

Občas může i uškodit

Tak, jak jóga zázračně pomáhá, může stejně i škodit. Kamenem úrazu jsou špatní lektoři, podle kterých jógu cvičíte. Vždy tyto lidi vybírejte důkladně.

Vždy musíte vědět, kam až můžete ve cvičení zajít a kam vás vaše tělo maximálně pustí. S cvičením přestaňte, když vás to začne opravdu bolet.

Lidé, kteří trpí psychickou poruchou (schizofrenie apod.) by jógu cvičit neměli a těhotné ženy ve vysokém stadiu těhotenství by s jógou měly přestat úplně. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články