Zlaté mléko: Zdravý nápoj z kurkumy, který pomáhá bojovat s rakovinou

Mléko s kurkumou má antioxidační účinky
Zdroj: Pixabay

Pokud vás zrovna neužije na detoxikační kúry, ale přesto chcete organismu dopřát něco skutečně zdravého, vyzkoušejte zlaté mléko. Příprava je velmi snadná a chuť výtečná. Navíc nepotřebujete desítky ingrediencí. Základ na mléko si můžete připravit a až vás začne honit mlsná, kdykoli ho vytáhnout z ledničky.

Jana Jánská
Jana Jánská 28. 11. 2018 12:10

Velkolepé účinky kurkuminu

Hlavní přísadou zlatého mléka je nenápadná sytě žlutá kurkuma. Obsahuje silný antioxidant, protizánětlivý a protirakovinný kurkumin, který má desítky léčebných účinků. K těm nejdůležitějším patří posílení imunitního systému, regulace hladiny cholesterolu, zlepšení trávení, detoxikace jater či regulace zažívání. V asijských zemích znají kurkumin už dlouhá staletí a řadí ho mezi „léky“, které používají na všechny neduhy. Účinky kurkuminu výrazně podpoří mletý černý pepř – jeho účinnost zvyšuje až tisíckrát.

Zlaté mléko si dopřejte večer

Účinky kurkumy jsou údajně nejlepší před spaním, proto si zlaté mléko dopřejte večer. Když vás začne honit mlsná, nemusíte sahat po čokoládě, ale velmi rychle si můžete připravit lahodné zlaté mléko. Díky koření je skutečně velmi husté, takže zasytí a zažene veškeré chutě na sladké.

Připravte si ingredience

čtvrt šálku kurkumy

kávová lžička černého pepře

půl šálku vody

1 šálek kokosového mléka (můžete použít i mandlové či kravské)

kávová lžička kokosového oleje

Jdeme na to

Nejdříve připravíme kurkumovou pastu. Do malého hrnce vložte kurkumu, půl lžičky černého pepře a vodu. Směs dobře promíchejte, vařte za stálého míchání na mírném plameni až do zhoustnutí. Následně přelijte do uzavíratelné sklenice a nechte zchladnout. Pastu uchovávejte pouze v lednici.

Zlaté mléko vyrobíme z kurkumové pasty

Použijeme:

1 šálek kokosového či jiného mléka,

1 lžičku kokosového oleje,

čtvrt lžičky kurkumové pasty,

dochutit můžeme medem

V menším hrnci smíchejte všechny přísady kromě medu a za stálého míchání přiveďte do varu. Nechejte vychladnout na cca 40 °C a pak oslaďte medem.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články