Meg Ryan: Neštěstí v lásce ji dovedlo k posedlosti vlastním vzhledem

Meg Ryan: Neštěstí v lásce ji dovedlo k posedlosti vlastním vzhledem
Zdroj: Showpix.cz, Česká televize
Matka Meg, Susan, byla učitelkou angličtiny a herečkou. Otec Harry učil také, ale pro změnu matematiku.
V roce 1994 ji časopis People zařadil mezi 50. nejkrásnějších lidí na světě.
Během studií na vysoké si vydělávala hraním v reklamách.
Podporuje Demokratickou stranu, a to hlavně kvůli programu na ochranu životního prostředí.
+ 2 fotky+ 3 fotky

Meg Ryan slaví 59. narozeniny. Hvězda filmů Top Gun, Samotář ze Seattlu a Láska přes internet měla vše – inteligenci, úspěch i krásu. Přesto se jí v milostném životě vůbec nedařilo. Nezdary ve vztazích si pak začala kompenzovat plastickými operacemi, které však měly, v jejím případě, spíše opačný efekt.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 19. 11. 2020 13:00

Mary Margaret Emily Anne Hyra alias Meg Ryan se narodila 19. listopadu 1961 v Connecticutu. Studovala žurnalistiku na univerzitě v New Yorku, školu ale nedokončila. Nejprve se snažila uchytit v modelingu. Do světa filmu se dostala díky své matce a jejím kontaktům. Vdaná byla jednou. Má syna Jacka, který se také věnuje herectví.

Herectví díky konexím

Sklony k herectví musela Meg podědit po své matce. Ta se kvůli svému snu nezdráhala opustit manžela a čtyři děti, a to po dlouhých dvaceti letech. I když to bylo z její strany přinejmenším kontroverzní rozhodnutí, Meg to paradoxně dostalo do Hollywoodu. Coby vynikající studentka si přivydělávala účinkováním v reklamách a modelingem. Dále to ale posunout nešlo. Změnily to až konexe její matky.

Poprvé se objevila v telenovele, kde si jí všimli filmoví producenti. Zanedlouho poté přišel horor Amytiville – Dům hrůzy a konečně Top Gun s Tomem Cruisem. Kromě stříbrného plátna si zahrála i v několika televizních seriálech a dokumentech. Po pracovní stránce se jí daří dodnes. V soukromí je to ovšem poněkud jiné.

Herec, gladiátor i hudebník

Její první velkou láskou se stal herec Anthony Edwards. Poznali se na univerzitě v New Yorku, kde Meg studovala žurnalistiku. I on ji povzbuzoval v tom, aby zkusila herectví. Poslechla jej a zároveň se s ním rozešla. Její srdce totiž ulovil Dennis Quaid, se kterým se seznámila během natáčení filmu Vnitřní vesmír. Byla to velká láska, neboť se kvůli ní rozhodl skoncovat jak s drogami, tak i s alkoholem.

Po svatbě se z nich stal nejkrásnější pár továrny na sny. S narozením syna Jacka se zdálo, že budou spolu šťastni navěky. To ale ještě Ryan netušila, že se na obzoru objeví konkurence v podobě filmového gladiátora Russella Crowea. I v tomto případě se do sebe zamilovali během natáčení. Šlo o film s názvem Životní zkouška. Tou herečka neprošla. Rozvedla se a s Russellem strávila sedm měsíců. Nikdy se už znovu nevdala. V roce 2010 se sice zasnoubila s hudebníkem Johnem Mellencapem, ale nakonec z toho sešlo. Raději svou pozornost upřela na Asii. Adoptovala čínskou holčičku Daisy True.

Přehnané plastiky

Plastické operace mohou v mnoha případech pomoci. Je dobré se však řídit pravidlem, že se nemá nic přehánět. Od roku 2016 se však staly úpravy vzhledu pro Meg Ryan jakýmsi zvláštním koníčkem. Nejprve se objevila na veřejnosti s nepřirozeně vypnutou tváří. O pár měsíců později začala připomínat figurínu, která je také zcela bez mimiky.

Podobně křečovitý úsměv měl i Joker ze seriálu Gotham, kterého vzkřísili z mrtvých. Na pováženou to je prý i s její postavou. Příliš časté návštěvy posilovny a svalnatá postava připomínají zase Marge Simpsonovou na steroidech. V neposlední řadě ji už prý nepoznávají ani její herečtí kolegové. Nezbývá než doufat, že ji to brzy přejde.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Meg Ryan

Mirror.co.uk: Meg Ryan

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články