Markéta (35): Manžel mi pomohl zhubnout neuvěřitelných 80 kilo. Já se ho teď rozhodla opustit

Markéta (35): Manžel mi pomohl zhubnout neuvěřitelných 80 kilo. Já se ho teď rozhodla opustit
Zdroj: Freepik

Markéta si celý život nesla nálepku boubelky. Její váha se v jednu chvíli vyšplhala až na 170 kg. Když manžel vyslovil přání mít děti, musela nejprve zhubnout. To ještě netušila, že sundá víc než 80 kilo a tím se jí otočí život vzhůru nohama.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 30. 11. 2021 16:00

Já byla oplácaná vlastně vždycky. Už v první třídě jsem na společné fotografii vyčnívala z davu. V šesti letech jsem měla přes čtyřicet kilo. Umíte si to představit? Nebyl ale nikdo, kdo by mi pomohl se z toho dostat. Máma totiž také měla nadváhu a mě si vykrmila podle sebe.

Začal se o mě ucházet kolega z práce

Dokud jsou děti malé, nebývají ještě tak zlé. Někdy v šesté třídě se mi už ale všichni smáli. Spolužáci mi dávali různé nelichotivé přezdívky, jako třeba slonice, velryba nebo metráček. Každou takovou nadílku jsem doma pořádně zajedla. Mamka mi podstrojovala samá nezdravá jídla a já je do sebe nekontrolovaně rvala.

Na střední škole jsem měla snad sto kilo. Do maturity jsem přibrala dalších padesát. Kamarády jsem neměla, byla jsem buď ve škole nebo doma. A tam jsem jenom jedla. Nebyl pro mě problém vstát v jednu ránu a sníst dvě klobásy. Něco jako maturitní ples nebo rozlučka se školou se mi vyhnuly. Nikdo o mě nestál.

Moc dobře jsem věděla, že je to kvůli tomu, jak vypadám. Našla jsem si sedavé zaměstnání v administrativě. Během několika let jsem přibrala dalších dvacet kilo. Měla jsem jich už sto sedmdesát a pořád jsem to neřešila. Když o mě začal jevit zájem jeden z kolegů, myslela jsem si, že snad prohrál nějakou sázku a musel mě sbalit.

Rozhodla jsem se zhubnout, abych mohla mít děti

Radim mě ale měl podle všeho opravdu rád. Moje morbidní obezita mu nevadila. On také nebyl žádný střízlík, ale do mě měl daleko. Po pár letech se konala svatba. Radim se nikdy nezmínil o tom, že jsem tlustá nebo že moc jím. Prostě mě bral takovou, jaká jsem.

Jednoho dne vyslovil přání, že by chtěl děti. Když jsem se radila se svým lékařem, upozornil mě, že bych měla nejprve zhubnout. S mojí váhou by to byl příliš velký risk. A tak jsem začala hubnout. Nešlo vyřadit všechny nezdravé potraviny hned. Šla jsem na to postupně. Každý den jsem se snažila ujít pár kilometrů. A hlavně si stáhnout žaludek.

Když bylo dole prvních deset kilo, dostala jsem chuť dokázat víc. Radim mi byl oporou. Na procházky chodil se mnou, jedl stejně jako já. Díky němu jsem dokázala víc, než jsem si myslela. Během jednoho roku jsem shodila čtyřicet kilo. Bylo mi to málo. Moje touha být hubená šla rapidně nahoru. Za další rok jsem byla o dalších čtyřicet kilo lehčí.

Můj život se obrátil vzhůru nohama

Probudila se mně ve zlost za všechny ty roky posměšků a nadávek. Chtěla jsem všem ukázat, že na to mám. Podařilo se mi shodit ještě sedm kilo. Kůže na mně doslova visela. Vzala jsem veškeré úspory a nechala si ji odstranit. Pak se začaly dít věci. Vyměnila jsem šatník. Z velikosti XXXL jsem se dostala na M. Muži se mnou flirtovali a já chtěla ještě něco zažít.

Jejich komplimenty byly něco, co jsem roky neznala. Toužila jsem všechno dohnat. Radim vycítil, že moje ztracené sebevědomí je zpět. Teď hledám odvahu k tomu, abych ho opustila. Už ani ty děti nechci. Chci si už jen užívat a radovat se, že jsem hubená krásná ženská. Toho, že to vůči Radimovi není fér, jsem si vědoma. Ale nemohu si pomoci.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články