Markéta (36): Zahnula jsem manželovi s kolegou. Byla bych to neřešila, jenže se to neobešlo bez následků

Markéta (36): Zahnula jsem manželovi s kolegou. Byla bych to neřešila, jenže se to neobešlo bez následků
Zdroj: Pixabay

Markéta se po šesti letech na mateřské vrátila do práce. Nemohla se nabažit normálního života. Navíc jim do kolektivu přibyl nový kolega, se kterým záhy skončila v posteli. Myslela si, že šlo jen o úlet, na který oba brzy zapomenou. To by ale nesměla otěhotnět.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 26. 11. 2021 08:00

To, co se stalo mně, se stane ženský, která neumí držet nohy u sebe. Vrátila jsem se po mateřské do práce. Nemohla jsem se dočkat, až začnu zase normálně žít. Práce mi chyběla. Jenže sotva jsem nastoupila, provedla jsem něco, co mi značně zkomplikovalo život.

V práci jsem potkala nového kolegu

Byla jsem na mateřské bezmála šest let. To je neskutečně dlouhá doba. Vypadla jsem ze společenského života. Nepočítám to, když jsem šla s dětmi na pískoviště, kde jsme s ostatními maminkami rozebíraly své ratolesti. Chyběl mi normální život. Takže když i mladší dítě nastoupilo do školky, vrátila jsem se do práce.

Jsem zaměstnaná v cestovní kanceláři, která sice neprožívá zrovna nejšťastnější období, ale místo mi drželi. Když jsem po letech usedla za svůj stůl, radostně jsem si ho osahala, jako by to bylo tělo pěkného chlapa. ,,Jsem zpět,“ pronesla jsem vítězně. Některé věci se za dobu mé nepřítomnosti změnily, ale nic, co bych se nenaučila.

Jednou velmi příjemnou změnou byl nový kolega. Takhle, nový byl jen pro mě, protože už tam dělal skoro tři roky. Dalibor je třicátník ve skvělé formě. Nepoznala jsem, jestli se mnou flirtuje, nebo mi jen dlouho chyběl kontakt s jinými lidmi. Právě on měl za úkol mi pomoci se vyšvihnout zpět do sedla. Prováděl mě novým systém a dalšími změnami.

Vyrazili jsme si spolu na skleničku

Netrvalo to ani měsíc a opět jsem se ocitla ve víru firemního dění. ,,Tak to zajdeme oslavit, ne?“ navrhnul jednou. ,,Jasně, flirtuje se mnou,“ promlouvala jsem ze svým vnitřním já. Na skleničku jsem kývla. Manželovi jsem oznámila, že se v pátek zpozdím, protože máme firemní akci. Hnal mě ven mezi lidi všema deseti. Věděl, jak mi společenský kontakt za ty roky chyběl.

,,Dobře se bav a nezapomeň na slušné vychování,“ loučil se se mnou ve dveřích. S Daliborem jsme zašli na večeři, kde jsem do sebe házela jednu skleničku za druhou. Připadala jsem si, jako bych byla deset let zavřená v klášteře a teď mě pustili na svobodu. Přemluvila jsem ho, abychom šli na diskotéku.

Tam jsem svůj už tak dost podnapilý stav vybrousila k dokonalosti. Už ani nevím, jak se to stalo, ale najednou jsem ležela s Daliborem u něj v posteli. Akorát ze mě spadnul a slastně funěl. ,,To bylo teda něco,“ pochválil náš výkon. Já z toho moc neměla. Tak moc jsem byla opilá. Skoro bych řekla, že jsme spolu ani pořádně nespali.

Zjistila jsem, že jsem těhotná

Dalibor se druhý den v práci choval jakoby nic. Já měla takovou kocovinu, že jsem mu za to byla vlastně vděčná. Pořád jsem se snažila v hlavě poskládat mozaiku předchozí noci. Bez šance. Totální okno. Nebylo nic jednoduššího než na to zapomenout. Kéž by! O měsíc později jsem zjistila, že jsem těhotná.

Je na sto procent jisté, kdo je otcem. S manželem jsme spolu poslední měsíce nespali. Jenže co teď? Potrat? Další mateřská? Přiznání oběma mužům? Mlčet navěky? Netuším. Absolutně netuším, jak z toho průšvihu ven. Další dítě nechci. Představa další mateřské mi způsobuje nevolnost. Potrat mi ale přijde drsný vzhledem k tomu, že bych na něj šla jenom proto, že jsem nezodpovědná kráva. Mám ještě chvíli čas, ale je mi to k ničemu, když nevím, co mám udělat.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články