Eva (62): Ukázalo se, že vnoučata jsou velmi nevychovaná. Už je u sebe doma nechci ani vidět

Eva (62): Ukázalo se, že vnoučata jsou velmi nevychovaná. Už je u sebe doma nechci ani vidět
Zdroj: Shutterstock

Eva se stydí za svoje pocity ve vztahu k vnoučatům. Snacha Petra je nevychovává podle jejích představ a je to na nich znát. Během nouzového stavu je Eva neustále dostávala na hlídání. Od té doby je nechce ani vidět.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 01. 11. 2021 10:00

Když se starší syn Martin seznámil s Petrou, nejásala jsem. Od začátku mi nesedla. Jevila se mi jako sobec. Pro Martina jsem si představovala milé děvče, které ho udělá šťastným. Nahlas jsem nikdy nic neřekla, ale myslím, že to ze mě Petra vycítila.

Doufala jsem, že ti dva se rozejdou

Tajně jsem doufala, že jim to nevydrží a její místo zaujme někdo jiný. To se nestalo. Jejich vztah vypadal vážně. Když se po devíti letech vzali, moje naděje na lepší snachu vzaly za své. Jsem seriózní člověk, takže jsem jí zle nedělala, i když jsem někdy měla sto chutí. Nikdy jsem si ji nepustila k tělu. Náš vztah byl velmi chladný.

Ona Petra celkově byla dost chladná. Jak k Martinovi, tak i ke své rodině. Neuměla dávat najevo city a někdy to vypadalo, že má ráda jen sebe. Když mi Martin jednoho dne oznamoval, že je Petra těhotná, byla jsem ráda, ne, že ne. Hlavně kvůli synovi, o kterém jsem věděla, jak moc touží po dětech. Jen mi to moc nesedělo k Petře, která o nich nikdy nemluvila.

Po narození malého Vojty se doma moc nezdržela. Hned mu zaplatila soukromou školku a od roka ho strkala tam. Prý se nutně musela vrátit do práce. Martin s tím nesouhlasil, ale na výběr neměl, ani on nemohl být doma. Já v té době ještě pracovala, takže pomoc z mojí strany nehrozila. O Petře jsem si myslela jediné. A to, že je krkavčí máma.

Zjistila jsem, že vnoučata jsou absolutně nevychovaná

Vojtu jsem občas hlídala o víkendech, ale radost jsem z něj neměla. Připadal mi rozjívený. Neuměl si normálně hrát, všechno ničil, neustále ječel a byl nezvladatelný. Svěřila jsem se s tím Martinovi, který tu skutečnost neskrýval. ,,To víš, Petra na něj nemá čas a takhle to dopadá. On se časem určitě srovná,“ lhal si do kapsy.

Za dva roky se jim narodila dcera Eliška. I ona šupajdila v roce do soukromé školky. Když mi ji dali na hlídání, byla snad ještě horší než Vojta. Všechno si vybrečela, možná spíš vyloženě vyřvala. Vztekala se nad vším, co nebylo podle ní. Když jsem je měla oba najednou, nezvládala jsem to. Oni se totiž mezi sebou i mlátili.

Díky bohu za to, že se dá s Martinem otevřeně mluvit. Řekla jsem mu svůj názor na věc. ,,Měli byste se dětem víc věnovat. Jsou neukázněné a bohužel i nevychované. Neznají základy stolování. Je to skoro za trest je tady mít,“ poučila jsem ho a Martin se zastyděl. ,,Proč jste si dělali děti, když se o ně nechcete starat?“ píchla jsem do vosího hnízda.

Stydím se za to, že je nemám ráda

,,To já jsem chtěl děti. Jen jsem nepočítal s tím, že to Petra udělá jen proto, aby mě umlčela. Já vím, že na ně dlabe,“ vyklopil na mě syrovou pravdu. Čas plynul a děti nastoupily do státní školky. Během pandemie koronaviru, kdy byly školky zavřené, jsem i já byla doma. Mladí ale potřebovali chodit do práce, takže mě Martin požádal, jestli by u mě děti nemohly být přes týden.

Byly to dny plné křiku, pláče a vzteku. A to jak z mé strany, tak ze strany dětí. Každý večer jsem si sahala na dno. Vyhlížela jsem moment, kdy se školky zase otevřou a já budu volná. Měla jsem pro sebe jen víkendy. Děti se mi bohužel tak zprotivily, že jsem je od té doby neviděla. Dalo by se říct, že nemám ráda svoje vnoučata. Martina je mi líto, ale já už je hlídat prostě nebudu.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články