Karla (65): Štve mě, jak lehkovážně přistupuje snacha k mateřství. Přistihla jsem se při strašlivé myšlence

Karla (65): Štve mě, jak lehkovážně přistupuje snacha k mateřství. Přistihla jsem se při strašlivé myšlence
Zdroj: Pixabay

Práce by pro člověka neměla být vším a rozhodně by neměla mít přednost před rodinou. To si aspoň myslí Karla. Avšak její syn i snacha jsou opačného názoru. Podaří se jim nějak vážný rodinný spor urovnat?

Natálie Volfová
Natálie Volfová 07. 08. 2021 10:00

Asi by mě většina moderních maminek nazvala staromódní, ale já jsem prostě taková. Myslím si, že by pro ženy i muže měla být rodina na první místě. Výmluvy typu, že má někdo hodně práce a že se tím snaží uživit rodinu, já prostě neuznávám. Pokud si někdo pořídil děti, měl by s nimi trávit čas.

Snacha se po půl roce doma vrátila do práce

Proto mi příliš nejde pod nos moje snacha Agáta (36). Přijde mi, že na rodinu kašle a práce je pro ni daleko přednější. Snažím se syna Filipa (37) dokopat k tomu, aby to viděl stejně jako já. On je však ve své lásce k Agátě slepý. Prý dělá pro rodinu první poslední. Já to asi nikdy nepochopím a rozhodně s tím nebudu souhlasit.

Filip s Agátou spolu začali žít před osmi lety. V té době jsem jí byla nadšená, působila na mě jako milá osoba. Když mladí po roce chození přišli s tím, že je Agáta těhotná, byla jsem v sedmém nebi. Po devíti měsících se jim narodila dvojčata Nela a Sebastián.

Agáta s nimi byla půl roku doma, a pak už spěchala do práce. Nemohla jsem to pochopit. „Ona chce vážně opustit tak malé děti?“ ptala jsem se nevěřícně Filipa. „Mami, vždyť víš, že musí. A v péči o dvojčata se budeme střídat. Naprosto ji chápu. Taky bych nevydržel tři roky na mateřské. Za chvíli bych se z toho zbláznil,“ odpověděl mi.

Klidně odjede na dva týdny na služebku

S tím bych se asi ještě dokázala smířit, ale teď, když jsou dvojčata starší, se Agátino chování pořád zhoršuje. Je schopná odjet na dva týdny na služební cestu a nechat děti na krku Filipovi. Jednou, když za námi syn s vnoučaty přijel, nevydržela jsem to.

„Já tu Agátu nechápu. Co je to asi za mámu, když může na dva týdny opustit děti a nechat ti je na krku? Tohle by si žádná správná máma dovolovat neměla. Nepřemýšlel jsi někdy o tom, že bys jí zakázal odjet?“ zeptala jsem se Filipa.

„Ty jsi fakt hrozná, mami. Stejně by sis nejvíc přála, kdybych se s Agátou rozešel,“ začal zuřit Filip. „Kdybych odjel já na dva týdny na služebku, ani by tě nenapadlo si na něco stěžovat,“ pokračoval. V něčem, musím přiznat, měl pravdu. Přála bych si, aby se rozešli.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články