Zita (33): Tchyně našla originální způsob, jak se nám vetřít do domácnosti. A já jí na to nemůžu nic říct

Zita (33): Tchyně našla originální způsob, jak se nám vetřít do domácnosti. A já jí na to nemůžu nic říct
Zdroj: Freepik

Když se Zita vdávala, nemohla si svoji tchyni vynachválit. Až po několika letech manželství začíná cítit, že je něco špatně. Tchyně u nich byla pečená vařená a když ji Zita upozornila, že častě návštěvy nejsou žádoucí, vymyslela nový způsob, jak řídit snašinu domácnost.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 03. 06. 2021 08:00

Manželství s Josefem (35) je to nejlepší, co mě mohlo potkat. Brali jsme se před deseti lety. Byli jsme oba ještě dost mladí, ale hned jsme věděli, že s tím druhým chce strávit zbytek života.

Tchyně k nám chodila na neohlášené návštěvy

Během pár let se nám postupně narodily tři děti. V tu dobu jsem potřebovala nejvíc pomoct. Nabídla se mi jak tchyně, tak moje maminka. Byla jsem jim za všechno vděčná a myslela jsem si, že naše vztahy nemohou být lepší.

Teď je ale situace úplně jiná. Děti už jsou školou povinné a nepotřebují tak často hlídat. Moje mamka to pochopila, ale tchyně ne. Často je neodbytná a doma ji najdu, aniž bychom se na její návštěvě domluvily.

Už mi ty její nečekané příchody lezly krkem. Pokaždé, když jsem dorazila z práce, byla u nás. Člověk si po perném dni chce odpočinout, ale pokud máte doma návštěvu, nejde to. Dlouho jsem to v sobě dusila, ale nakonec jsem se rozhodla jít s pravdou ven. Tchyně to vzala dobře a stáhla se. To ale nebyl konec.

Radí nám, co si máme koupit

Osobně u nás už tak často není, ale její přítomnost cítím jinak. Aspoň jednou týdně k ní celá rodina zajdeme na oběd nebo večeři a už několikrát se debata posunula směrem, který mi nebyl příjemný. „Zito, víš, co jsem teď viděla zajímavého? Našla jsem v letáku vysavač, který jezdí sám. To byste si měli koupit. To se opravdu vyplatí,“ řekla mi jednou. „No nevím, mně to přijde jako blbost,“ odpověděla jsem a nevěnovala tomu zvláštní pozornost.

Podobná témata k rozhovorům jsou u tchyně stále častější. Už navrhovala, abychom dětem koupili zmrzlinovač. Na praní by se nám zase hodil nový prací prostředek. A pokud ho ještě nemáme, měli bychom si pořídit měřič kvality vzduchu. Na její nápady nijak nereaguji, ale tchyně prostě ví, jak si prosadit svou. Není tak hloupá, aby mi všechno sama kupovala. Vymyslela ještě originálnější řešení. Všechny věci kupuje Josef.

Když jsem od něj dostala k narozeninám robotický vysavač, hned jsem věděla, odkud vítr vane. Nemyslím si, že to Josef dělá naschvál. Jen prostě přijme radu své maminky, která mu řekne, co mi má dát k narozeninám. Už mu nedojde, že by mi to mohlo vadit. Nakonec mi náš byt připomíná spíš ten tchynin. Jediné řešení vidím v tom si s ní promluvit. Jen nevím jak, nechci, aby se urazila. Přece jen toho pro mě udělala hodně.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články