Karel (34): Jakmile žena nemá v ruce vysavač alespoň dvacet minut denně, nedá se s ní mluvit

Karel (34): Jakmile žena nemá v ruce vysavač alespoň dvacet minut denně, nedá se s ní mluvit
Zdroj: Freepik

Karel se domníval, že je jeho manželka posedlá úklidem. Vysávala i pětkrát denně. Aby zjistil, jak se situace ve skutečnosti má, lux jí jednoho dne schoval. Díky tomu vyšla pravda najevo.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 07. 03. 2021 13:00

To, že mám doma pořádkumilovnou ženu, která ráda uklízí, mi neuniklo. Netušil jsem ale, že je v tom i něco víc.

Lux byl manželčiným nejlepším kamarádem

Mně stačilo k odpočinku otevřít oblíbenou knížku a nalít si sklenku dobrého vína. Moje manželka Veronika (29) to měla jinak. Nikdy nevydržela jen tak sedět a odpočívat. Jakmile se tak nedejbože stalo, sotva za minutu se zase zvedla, protože zahlédla chuchvalec chlupů pod jídelním stolem. Musela ho jít okamžitě vysát a jen na mě houkla: ,,Když už to mám v ruce, vyluxuju celý dům.“ Protočil jsem panenky, protože jsem měl v tu chvíli po klidu i já.

Lux je poslední dobou manželčiným nejlepším kamarádem. Je schopna s ním šmejdit po bytě i pětkrát denně. Po čase jsem vypozoroval, že když nemá Verča vysavač alespoň dvacet minut denně v ruce, je téměř nepříčetná. Měla v tom jistý systém, který jsem za pár týdnů odhalil. Když nestihla vysát ráno, byla celé dopoledne protivná. Jakmile si ale zaluxovala, dalo se s ní zase mluvit. Vycházelo to, že musí luxovat alespoň třikrát denně, aby byl doma klid.

Vymyslel jsem na ni malou lest

Nevěřil jsem tomu, že to tak může mít. Jisté podezření ve mně ale klíčilo. Proto jsem se rozhodl, že vysavač schovám, abych zjistil, zda mám pravdu. Pro Veroniku jsem si vymyslel báchorku, že se rozbil a nový je teprve na cestě. Už první den, kdy jsme „neměli“ vysavač, nebyla manželka ve své kůži. Chodila nervózně po domě a hledala způsob, jak se zabavit.

„Kdy vyzvedneš ten nový vysavač?“ ptala se nenápadně. „Myslím, že příští týden,“ sdělil jí a pozoroval její reakci. „Tak já jdu ven,“ prohlásila a odešla. Vrátila se za dvacet minut. Za dalších pár minut jsem z jednoho pokoje slyšel povědomý zvuk vysavače. Neměla šanci ho najít, tak jsem se šel podívat, co přesně dělá. K mému překvapení skutečně luxovala.

„To není náš vysavač,“ řekl jsem naštvaně. „Šla jsem k Magdě na kafe. Tak jsem si půjčila její, než přijde ten náš,“ poznamenala, jako by se nechumelilo. „Vždyť je to trapné. To nevydržíš týden bez vysavače?“ otázal jsem se. Odpovědi  jsem se nedočkal, protože znovu zapnula ten krám. Došel jsem pro náš vysavač a vypnul jsem ten, který právě používala. Otočila se a nechápala, co se to děje.

Žena si svůj problém uvědomila

„Teď to nechápu. Ty ho přede mnou schováváš?“ zeptala se uraženě. „Ano, protože jsem pojal podezření, že to s ním přeháníš. Chci slyšet pravdu. Co je to za úchylku, luxovat pětkrát denně sedm dní v týdnu?“ konfrontoval jsem ji. Sklopila hlavu. „No povídej, nejsem blbej, něco za tím je,“ naléhal jsem na ni. Sedla si na křeslo a s povzdechem se svěřila.

„Nevím co to je, ale prostě jen když luxuju, tak jsem klidná. Uklidňuje mě ten zvuk vysávání. Nejde mi o to, abych uklidila, ale o ten pocit,“ přiznala. Ačkoliv jsem to nedokázal pochopit, ocenil jsem Veroničinu upřímnost. Prosila mě, abych se to snažil pochopit. Musel jsem se nad tím trochu pousmát. Vznikla mezi námi dohoda, že pětkrát denně je vážně moc. Může luxovat ráno a večer po pěti minutách.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články