Anna (37): Musela jsem být nejlepší máma, manželka a kariéristka. Sesypala jsem se

Anna (37): Musela jsem být nejlepší máma, manželka a kariéristka. Sesypala jsem se

Anna je cílevědomá žena. Celý svůj život měla vždy pod kontrolou a když se jí narodilo miminko, rozhodla se, že bude nejlepší úplně ve všem. Jak to dopadlo?

Tereza Procházková
Tereza Procházková 02. 11. 2020 06:30

Už na škole mi dělalo dobře, když jsem mohla cokoliv vést a řídit. Byla jsem vůdčí typ a učení mi šlo samo. Všechny školy jsem dokončila s vyznamenáním.

Dařilo se mi

Měla jsem skvělou práci a za pár let se stala šéfkou oddělení. Zaměstnankyně, které šly na mateřskou, jsem v duchu litovala a plně se soustředila na kariéru. Poté jsem potkala Roberta a ten mi dokonale zamotal hlavu. Lichotil mi, že jsem úžasná, a já mu chtěla dokázat, že jsem dobrá i v ostatních směrech.

Chtěla jsem dokázat, že vše zvládnu

Vedli jsme nejrůznější debaty, ráda jsem mu vařila a v posteli podávala ty nejlepší výkony. Po svatbě jsem zjistila, že jsem těhotná. Trochu to mnou otřáslo a Robert podotkl, že by to bylo nad mé síly, protože si nemohu dovolit odejít z práce, ale já se zařekla, že do toho půjdu a dokážu, že nejsem jako ostatní.

Od začátku těhotenství jsem cvičila, abych si udržela postavu, jedla jsem zdravé věci a když mě miminko poprvé koplo, pocítila jsem do té doby nepoznaný druh lásky. Začala jsem se těšit, poté se nám narodila Apolenka. Po porodu jsem dostala prášky na zastavení laktace a začala fungovat. Robert si přál, aby se hlavně ze mě nestala jedna z těch matek, co mluví jen o plenách. Já se rozhodla, že budu mít všechno plně pod kontrolou.

Jela jsem na maximum

Po třech týdnech jsem šla s Apolenkou na skok do práce a ona byla tak hodná, že jsem se rozhodla, že tam budu chodit s ní a dám si do kanceláře cestovní postýlku. Nebylo to na celý den, ale stačilo to dost na to, abych byla zpátky v sedle. Doma jsem udržovala pořádek, Robert měl vždy uvařenou večeři a když Apolenka usnula, věnovala jsem se mu v ložnici a cítila se jako bohyně. Dvakrát za noc jsem vstávala kvůli malé a on říkal, jak jsem dobrá, že to nečekal.

„Ostatní matky vypadají ztrhaně, ty jsi neuvěřitelná.“ To mě motivovalo k tomu, abych byla perfektní, ale to tempo bylo tak vyčerpávající, že už po půl roce jsem zkolabovala. Jednou ráno jsem prostě nemohla vstát z postele, klepala jsem se, bušilo mi srdce a Robert volal záchranku.

Musela jsem všechno přehodnotit a Robert se začal vymlouvat, že nikdy nechtěl, abych byla super žena. Tak jsem nakonec byla s malou převážně doma, do práce jsem chodila jen dvakrát v týdnu na pár hodin a občas uvařil i Robert. Pořád mám nutkání zase všechno vést, ale pochopila jsem, že není hanba se někdy nechat obskakovat.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články