Natálie (44): Svěřila jsem kamarádce dům na hlídání. Nestačila jsem se divit, co v něm dělala

Natálie (44): Svěřila jsem kamarádce dům na hlídání. Nestačila jsem se divit, co v něm dělala
Zdroj: Freepik

Natálie svěřila na čtrnáct dnů svůj dům kamarádce Soně na hlídání. Když se musela na otočku vrátit z dovolené, čekal na ni šok. To, co doma našla, si nedokázala představit ani v tom nejhorším snu.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 13. 07. 2021 08:00

Každý rok, ať se děje, co se děje, odjíždíme celá rodina na čtrnáct dní do Beskyd. Máme tam svoji chatu, která je naším útočištěm. Po celou dobu aktivně odpočíváme v lesích. Tento rok jsem požádala letitou kamarádku Soňu, aby nám pohlídala dům.

Musela jsem se vrátit pro počítač

Čtrnáct dní je docela dlouhá doba. Nejeden zloděj dokáže rychle vysledovat, že je dům opuštěný. Proto jsem požádala Soňu, aby k nám sem tam zašla a vše zkontrolovala. Do této chvíle to dělala moje matka. Bohužel už na tom není zdravotně nejlépe, tak jsem ji nechtěla zbytečně zatěžovat.

Soňa je kamarádka, na kterou se mohu vždy spolehnout. Předala jsem jí klíče a děkovala na tisíckrát, že se o dům postará. Tvářila se, že je to pro ni vlastně čest. Já natěšeně sedla do auta a vyrazili jsme vstříc novým zážitkům. Hned první den jsme vyrazili na výlet. Celá rodina potřebovala odpočinek a vypnout od každodenních starostí. Pandemie covidu s námi slušně zacloumala. Zhruba v polovině pobytu jsem zjistila, že jsem doma nechala počítač.

Vzhledem k tomu, že jsem šéfovi slíbila, že mu udělám dva reporty, musela jsem se na otočku vrátit domů a vzít počítač. Nenapadlo mě, že bych Soně zavolala, že jedu. Myslela jsem si, že v čase, kdy dorazím, bude stejně v práci. Už když jsem k nám přijížděla, všimla jsem si, že kousek od baráku stojí čtyři neznámá auta.

Z horního patra jsem zaslechla hlasy

Když jsem strčila klíče do zámku, zaslechla jsem hlasy z horního patra. Převážně šlo o mužský smích. V chodbě jsem našla dvoje dámské boty. Stále jsem netušila, co mohu čekat. Proplížila jsem se do kuchyně a vzala do ruky nůž. Pomalým krokem jsem stoupala po schodišti a pořád sledovala ty hlasy. Jeden z nich patřil Soně.

Chvíli jsem stála za dveřmi ložnice a naslouchala. Podle hlasů to vypadalo na tři muže a dvě ženy, z nichž jedna je moje kamarádka. Najednou jsem si nebyla jistá tím, co mám udělat. Intuitivně jsem šla ke dveřím. Nadechla jsem se a vzala za kliku. Naskytl se mi pohled na tři nahé muže. Dva z nich zrovna obšťastňovali obě dámy.

,,Co to má jako znamenat?“ promluvila jsem do jejich radovánek. Soňa se vyděsila. ,,Co tady děláš?“ zeptala se. ,,Já? Já tu bydlím. Co tu děláte vy?“ zpražila jsem ji a všechny si prohlédla. Neuniklo mi, že naproti naší posteli je nainstalovaná kamera. ,,Ty děláš z našeho domu nevěstinec nebo co? Co si to vůbec dovoluješ?“ postupně do mě vjížděl vztek.

Raději jsem si pořídila alarm

V místnosti zavládlo trapné ticho. Muži se začali hbitě oblékat a vytrácet. ,,Kdo to jako bude uklízet, pánové?“ okřikla jsem je. ,,Než odejdete, ložnici dejte do původního stavu. Počkám dole, než to uklidíte,“ okřikla jsem je a odešla. Cestou ze schodů jsem slyšela, jak jeden z mužů nadává Soně. ,,Vždyť jsi říkala, že nikdo nepřijde, tak co tu dělá?“ otázal se.

,,Copak já vím? Raději uklízej, ať můžeme vypadnout,“ odvětila Soňa. Všichni postupně odešli. Soňu jsem si ještě zavolala. ,,Můžeš mi k tomu něco říct? Co blbneš? Vždyť máš doma manžela! A proč zrovna náš dům? Je mi z toho na zvracení, to ti teda povím,“ uhodila jsem na ni. Soňa mě jen požádala, abych to manželovi neříkala. Od té doby máme doma raději alarm. Kamarádka mě zklamala, a ještě znesvětila náš dům.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články