Dana (25): Kamarádka přede mnou skoro rok tajila svého partnera. A měla k tomu dobrý důvod

Dana (25): Kamarádka přede mnou skoro rok tajila svého partnera. A měla k tomu dobrý důvod
Zdroj: Freepik

Kamarádky by si měly říkat všechno. Sdílet svůj život se spřízněnou duší je podstatou přátelství. Slečna Dana ale zjistila, že její nejlepší kamarádka k ní není úplně upřímná. Důvody, proč před ní tajila nový vztah, ji hodně zaskočily.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 11. 07. 2021 08:00

Lenka (25) a já jsme byly naprosto nerozlučné už od střední školy, kde jsme se poprvé poznaly. Byla jsem vcelku nesmělá holka, které seznamování vždy dělalo problémy, ale Lenka to měla obráceně. První den za mnou po škole přišla a zeptala se, jestli s ní nechci na kávu. Její nabídku jsem přijala a od té doby jsme byly stále spolu.

Nevěří mi tak, jako já jí

Je to moje nejlepší kamarádka a vím, že s ní můžu sdílet cokoliv. Neodsoudí mě, a především mi dobře poradí. Už teď je mi jasné, že až se jednou budu vdávat, půjde mi za svědka. Vždy jsem si myslela, že to má stejně. Nedávno jsem ale zjistila, že přede mnou dlouhou dobu tajila nového přítele. Její nedůvěra mě mrzí. Jenže když jsem blíže poznala okolnosti jejich vztahu, pochopila jsem to.

Před rokem a půl jsem začala pozorovat, že se Lenka chová nějak zvláštně. Na společných schůzkách byla podrážděná a naštvaná. Nechtěla jsem se jí na nic ptát, abych ji ještě víc nenaštvala. Přisuzovala jsem její změny nálad k tomu, že nastoupila do nového zaměstnání. Všechno to ale bylo jinak.

Zamilovala se do nesprávného muže

Teprve nedávno se rozhodla říct mi pravdu. Byly jsme spolu na procházce a tam se mi se svými problémy svěřila. „Lenko, asi sis všimla, že jsem pořád podrážděná, má to jeden důvod. Mám už přes rok novou známost.” řekla mi. Nechápala jsem, proč je tak skleslá, vždyť to je fajn. Ale jak pokračovala, všechno mi začalo být jasné.

„Petr je o čtyřicet let starší než já. Nejsem žádná zlatokopka, to si nemysli. Já ho opravdu miluju. Cítím, že s ním konečně můžu být sama sebou. Ve všem mi rozumí a já se mu můžu se vším svěřit. Už půl roku spolu bydlíme, s ním je všechno tak krásné, ale okolí nás prostě nepřijímá,” začala vzlykat.

Musí se poprat s urážkami

Během odpoledne mi Lenka všechno vysvětlila a mně je jí moc líto. Petr měl, jako každý jiný muž v jeho věku, manželku a dvě děti. Děti dávno odrostly, nebydlely s nimi a Petrovo manželství už nebylo příliš šťastné, proto začal chodit s Lenkou. Pak se rozešel s manželkou a začal s Lenkou i bydlet.

Když jeho děti zjistily, že si táta našel přítelkyni mladší než jsou ony, přestaly se s ním vídat. Podobně se zachovali i Petrovi kamarádi. Lenka je pro všechny zlatokopka a rozvracečka rodiny bez kousku studu. Proto se bála to říct i mně. Nechtěla, abych ji taky za její lásku odsoudila.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články