Adéla (29): Můj partner je starší, než můj otec. Bojím se, co na to řeknou moji rodiče

žena
Zdroj: Freepik.com

Adéla se rozhodla, že než jí bude třicet let, odletí jako au-pair do Anglie, aby si zdokonalila angličtinu. To, že se tam zamiluje, už byl jen bonus navíc, který jak se zdá, jí změní život. Celé to má jeden malý, nebo možná spíš velký háček. Čeká ji chvilka, kdy bude muset rodičům představit partnera.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 28. 07. 2020 07:30

Odletěla jsem na rok jako au-pair do Anglie. Luise jsem potkala v jedné restauraci, kam jsem občas zašla na oběd. Jednou jsem dostala na stůl tak skvěle připravenou rybu, že jsem chtěla poděkovat kuchaři, který ji dělal. Obsluha mi ho zavolala ke stolu a přeskočila jiskra.

Mohl by být můj otec, ale i děda

Zašla jsem tam hned druhý den znovu. Luis byl v práci, přišel mě ke stolu pozvat na skleničku, až mu skončí směna. Musela jsem se domluvit s rodinou, u které jsem hostovala, zdali to nebude problém. Měla jsem večer čas pouze dvě hodiny, ale i tak jsem toho chtěla využít.

Luis je Španěl, který už šest let žije v Anglii a je kuchař. Dřív pracoval na lodi. Španělé jsou temperamentní, takže jsem se téměř okamžitě zamilovala. Vídali jsme se, jak to jen šlo.

Pozval mě do kina, u pokladny se ho ptali, zdali chce uplatnit zase seniorskou slevu. Cestou do sálu jsem se ho ptala, co je to za vtipy, a on mi odvětil, že je mu 62 let, tak snad už má nárok a smál se. Já jsem tušila, že bude starší, ale že náš bude dělit víc jak třicet let, to mě nenapadlo, protože vypadá mladě.

Srdci neporučíš

Srdce si nevybírá, takže jsem se rozhodla do vztahu jít. Jenže se můj pobyt chýlil ke konci, a já se musela vrátit do Čech. Luis mi ale nabídl, že má známého v jiné restauraci, kde shání pomocnou sílu. Jela jsem si domů vyřídit tedy jen formality a říct to také rodičům, že jsem si někoho našla a stěhuji se do Anglie. Našim na tom nevadilo nic, jen si přáli můj nový objev poznat, takže bylo domluveno, že až se usadím, najdu bydlení, určitě přiletí.

Můj nový život v jiné zemi s Luisem mohl začít. Pracovala jsem zatím jen jako pomocná síla. Možná jsme něco přeskočili, ale hned jsem se k němu nastěhovala, a modlila se, aby to vyšlo. Luis se mě ptal, co doma říkali na to, že chodím se starým dědkem. Nějak jsem to zamluvila.

Už jsem se zabydlela, takže rodiče mohou přiletět, abych jim ukázala, kde žijeme a kdo je vlastně Luis. Začínám se hodně bát, co na to otec s matkou řeknou. Vždyť táta je mladší, než můj přítel. Bojím se, že to nepochopí. Sice už nejsem malá holka, ale na názoru rodičů mi vždy záleželo. Mám strach hlavně kvůli tátovi, je to stará škola...

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články