Barbora (28): Svezla jsem neznámého stopaře, překvapivě toho ale věděl až moc

Barbora (28): Svezla jsem neznámého stopaře, překvapivě toho ale věděl až moc
Zdroj: Freepik.com

Barbora jezdí každý den do práce kolem benzinové pumpy. Pokaždé na ní viděla zvláštního pána, jak stopuje. Jednoho dne jí to nedalo a rozhodla se, že mu zastaví.

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 21. 07. 2020 15:00

Když jsem jezdila do práce kolem benzinové pumpy, viděla jsem tam stopovat zvláštního staršího muže. Jeho pohled byl záhadný a uhrančivý, proto mi ho jednoho dne začalo být hodně líto. Zastavila jsem mu a řekla, ať si nastoupí, že ho svezu, kam bude potřebovat.

Vypadalo to, že něco ví

Když jsem se stopaře zeptala, kam jede, neodpověděl. Pouze se na mě dlouze a významně díval. I když jsem se dívala na cestu, cítila jsem, jak na mě doslova civí. Nedalo mi to a zeptala jsem se ho, co má za problém. Odpověděl mi, že žádný, ale že si muž mé sestry její city nezaslouží. Zeptala jsem se ho, jak to myslí. Místo odpovědi ale opět jen mlčel.

Začalo to být podivné

Protože má moje sestra se svým mužem už delší dobu rozepře a dokonce uvažují o rozvodu, zarazilo mě to. Nechtěla jsem to ale dál rozebírat. Myslela jsem si, že je to jenom blázen, co náhodou správně odhadl naší rodinnou situaci. On ale za chvíli pokračoval s tím, že ženy by se bít neměly. Ať od něj sestra raději uteče co nejdál. Nechápala jsem jak to myslí. Od mé sestry jsem věděla, že její manželství není zrovna ideální a také to, že jí její muž v hádce dal jednou facku. Když jsem ji tehdy varovala, aby od něj odešla, zarytě tvrdila, že se změnil a už se to neopakovalo. Tohle pro mě byla novinka, navíc jsem se začínala bát, odkud to ten muž ví.

Jeli jsme kolem starého blázince, když muž na sedadle spolujezdce najednou povídá: „Tady mi zastavte.“ Byla jsem překvapená, ale poslechla jsem. Muž rychle vystoupil z auta a zmizel za bránou blázince, aniž by se rozloučil nebo poděkoval. Raději jsem na nic nečekala a z místa odjela.

Blázinec už dávno nefunguje

Když jsem o celém zážitku mluvila se svou sestrou, rozplakala se a přiznala, že ji muž skutečně bije a chodí domů opilý. Rozhodla se proto podat žádost o rozvod. Byla jsem překvapená těmi novinkami, ale zároveň ráda, že se tak sestra rozhodla. Když jsem jí řekla, kam onen tajemný starší muž po vystoupení z auta odešel, divila se, že prý blázinec před lety vyhořel a už dávno nefunguje. Dodnes jsem nezjistila, kdo byl ten neznámý a kam šel, ani proč o mně a mé sestře tolik věděl. Teď už ale vím, že nás chtěl pravdivě varovat.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články