Erika (28): Moje starší sestra mě nenávidí. Závidí mi manžela i dítě

ženy
Zdroj: pixabay.com

Sourozenci bývají od mala parťáci, jenže jejich cesty se často nečekaně rozdělí a už se nikdy nesejdou. Hodně složitý vztah se svou sestrou má i Erika.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 09. 07. 2020 11:00

Jako malé jsme se se sestrou měly šíleně rády. Rodiče z nás vychovávaly slušné holky, měly jsme fajn kamarády a ze školy jsme nosily dobré známky.

Dlouho jsme si rozuměly, pak se to změnilo

Doma jsme si hrály s kdečím a pořád nás napadalo něco nového. Hodně jsme si rozuměly a nedaly jsme bez sebe ani ránu. Nerozdělila nás ani puberta a Radka, která je o čtyři roky starší než já, mě brávala do své party.

Bylo to zkrátka fajn, se vším jsme se sobě svěřovaly, probíraly jsme kluky, naše první radosti i zklamání v lásce. Když mi bylo 18, zamilovala jsem se do Jendy, se kterým jsem doteď. Ze začátku jsme trávili hodně času i s Radkou, procestovali jsme spolu ve třech kousek světa, čím jsme ale všichni byli starší, tím bylo patrnější, jak moc to mezi Jendou a Radkou skřípe.

Tvářila se kysele

Ti dva si začali lézt na nervy a my jsme spolu začali trávit méně a méně času. S Radkou jsem si pořád psala, byly jsme v kontaktu, potkávaly jsme se na rodinných sešlostech, ale všímala jsem si, jak je ke mně pořád víc a víc odtažitá.

S Jendou mi bylo fajn, začali jsme spolu bydlet a plánovali jsme budoucnost. Zato Radka lítala ze vztahu do vztahu, nikde dlouho nevydržela a nemohla se usadit. Taky pořád bydlela u rodičů, kterým už doma očividně překážela.

Jenda mě požádal o ruku a já jsem samozřejmě souhlasila. Všichni z toho měli radost, ovšem Radka vypadala pořádně kysele. Už jsem věděla, že mi moje štěstí nepřeje a závidí mi můj spokojený život. Vadilo jí, že jsem zamilovaná a šťastná, zatímco ona je pořád sama. Naši svatbu doslova přetrpěla, přestala k nám chodit na návštěvy a naše komunikace už se omezila jen na telefon.

Naposledy jsem ji viděla v porodnici

Doufala jsem, že se všechno jednou změní, až se stanu mámou. Věřila jsem, že to naše malé ji obměkčí a my zase budeme parťačky jako dřív. Skutečně jsem otěhotněla a před třemi měsíci jsem porodila dceru Johanku. Radka sice s rodiči dorazila do porodnice, spíš to ale brala jako splněnou povinnost. Od té doby jsem ji neviděla. Několikrát jsem ji k nám zvala, ona ale pokaždé měla nějakou originální výmluvu. Mrzí mě to a trápím se, ona je ale tvrdá palice, kterou nic nezmění. Její závist a nenávist je bohužel silnější než naše bývalé pouto.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články