Nikola (28): Zamilovala jsem se až po uši, pak jsem zjistila, že s přítelem nemůžu bydlet

žena
Zdroj: Unsplash.com

Nikola se zcela neplánovaně zamilovala až po uši. Dalibor je velmi hodný a citlivý muž. Po skoro půl roce navrhla, aby spolu začali bydlet. Odpověď ne nečekala. Snažila se zjistit, proč je Dalibor tak tajemný a odmítá společné bydlení. Nakonec přišla pravdě na kloub. Nyní řeší otázku, zdali se přes dané zjištění dokáže přenést.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 05. 09. 2020 07:30

S Daliborem jsme se seznámili v obchodě. Bylo to jak z nějakého romantického filmu. Vrazili jsme do sebe v jedné uličce. Zasmáli jsme se tomu, neváhal mě pozvat na kávu. Pomyslná jiskra přeskočila a já se zamilovala.

Zdálo se, že něco skrýval

Randili jsme, co to šlo. Chodili jsme do kina, jezdily na výlety. Zdálo se, že si ve všem rozumíme. Po pár měsících jsme si k sobě vybudovali důvěru a začali odkrývat svoje osobní životy. Zatímco on o mně věděl poměrně dost, o sobě toho moc neřekl. Nebál se říct, kde studoval, jaká zaměstnání zkusil. Jakmile jsem ale zabrousila na téma rodina, měnil rychle téma. Nechtěla jsem na něj tlačit, tak jsem čekala, až se na toto téma otevře sám.

Kdy jsem zbystřila, bylo, že jsme se na noc scházeli jen u mě doma. Nikdy mě k sobě nepozval. Vždy měl nějakou výmluvu. Buď to byl nepořádek nebo že já to mám doma větší. Začínalo to být divné. Já už ho doma představila, ale jeho rodiče jsem stále neviděla.

Dal slib, který musí dodržet

Nebylo nám patnáct, takže jsem jednoho dne navrhla, zdali by se ke mně tedy nechtěl nastěhovat. Myslela jsem, že bude rád, bylo třeba náš vztah posunout dále. Poděkoval mi za nabídku, ale řekl NE. Nechápala jsem to. Jako žena jsem ho začala jemně citově vydírat. Pomohlo to k tomu, aby mi konečně řekl pravdu. Jeho otec zemřel, když mu bylo deset let. Zůstal sám s matkou, se kterou žije dodnes.

Mamánek, napadlo mě. Vysvětlil mi, že se na něj jeho matka velmi zafixovala a on jí dal slib, že s ní bude bydlet až do její smrti. Byla jsem ráda, že znám konečně pravdu. Otázkou bylo, co teď s tím. Znamená to, že spolu třeba dalších dvacet let nebudeme bydlet? Velmi se za to styděl, ale řekl, že to matce nemůže udělat. Slib je slib.

Představa, že se rozjedeme jen proto, že žije s matkou, se mi velmi příčila. Současně jsem musela přemýšlet nad budoucností. Dalibor mi řekl, že mě miluje, ale pochopí, pokud se s ním rozjedu. Hodlá svůj slib vůči matce dodržet. Budu muset jeho matku poznat, abych to možná celé lépe pochopila. Přiznám se, že jsem na vážkách, zdali to náš vztah přežije.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články