Diana (34): Tvářila se jako kamarádka. Přitom spřádala plány, jak mi zničit život

Diana (34): Tvářila se jako kamarádka. Přitom spřádala plány, jak mi zničit život
Zdroj: Freepik

Diana kamarádila s Lídou tři roky. Pojila je společná vášeň pro fitko. Jejich přátelství ale začalo uvadat ve chvíli, kdy se Diana zamilovala do trenéra v posilovně.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 29. 06. 2021 08:00

Netušila jsem, co všechno jsou lidé ze závisti schopni udělat. Před třemi lety jsem se seznámila s Lídou (32). Přišlo mi, jako bychom se znaly roky. Proto jsem si ji pustila velmi rychle k tělu.

Žárlivá kamarádka

Seznámily jsme se na jedné firemní akci. Do té doby jsem o Lídě neslyšela. Pracovala v jiném sektoru, takže jsme neměly šanci se potkat. Spojila nás vášeň pro cvičení. Od malička jsem tíhla ke sportu. V dospělosti jsem se nejlépe cítila v posilovně. Lída se potřebovala dát do formy, a tak jsme spolu pětkrát týdně chodily do fitka.

Občas v šatně pronesla: ,,Já ti tak závidím! Máš krásnou pevnou postavu, hezký dlouhý vlasy. Kéž bych byla jako ty!“ ,,Ale jdi ty, vždyť jsi taky hubená. Jen se musíš trochu zpevnit. A nemysli si, ty dlouhé vlasy taky nejsou žádná výhra,“ uklidňovala jsem ji.

Právě v posilovně jsem se seznámila s Patrikem. Během provádění jednoho cviku mě opravil, abych to dělala správně. Byla to ale jen záminka, jak se ke mně dostat. Příště už jsme z posilovny odcházeli ruku v ruce. Lídě se to moc nezdálo. ,,To si začneš s chlapem z posilovny? Kolikátá asi jsi na jeho seznamu?“ řekla žárlivě.

Pomlouvala mého přítele

Pořád mezi nás strkala nos. Jakmile jsme spolu šly do fitka, Patrika upřeně sledovala. ,,Tobě nevadí, že sahá támhle na tu blondýnu?“ snažila se mě znejistit. ,,Je to jeho práce. Nevidím na tom nic špatného,“ pokrčila jsem rameny.

Po dvou a půl letech mě Patrik požádal o ruku. Věděla jsem, že si ho chci vzít. O jeho lásce jsem nepochybovala. Těšila jsem se, až tu novinu oznámím Lídě. ,,Podívej se na ten prsten,“ ječela jsem v šatně posilovny. ,,Gratuluju,“ pronesla chladně. ,,Půjdeš mi za družičku, viď?“ žadonila jsem. Nebyla z toho zrovna nadšená.

Pak se stalo něco, co mi nedovolilo jít dlouhý čas do posilovny. Zlomila jsem si ruku. Lída chodila dál beze mě. Patrik z ní byl otrávený. ,,Představ si, že ta tvoje kamarádka po mně jde. Snaží se na mě lepit. Pořád se přede mnou naparuje. Mám jí plné zuby,“ slýchala jsem často.

Nepřála nám svatbu

Ve stejné době začala Lída házet špínu na Patrika. ,,Měla by sis toho svého snoubence srovnat. Pořád po mně vyjíždí, sahá mi na prsa. Takového chlapa si chceš vážně vzít?“ líčila mi. ,,Tomu nevěřím, Patrik takový není,“ odbyla jsem ji. ,,Jak myslíš. Jen abys neudělala nějakou hloupost. Nejsem totiž jediná, po kom ve fitku jde. Prý tam spí s kdekým,“ tvrdila zarytě. I když jsem Patrikovi věřila, trochu jsem znejistěla.

To ale nebylo vše. Jednoho dne přišel Patrik domů velmi rozčarovaný. ,,Tak ty prý spíš s kolegou z práce, jo? Takže žádné přesčasy, ale regulérně mě podvádíš?“ spustil. ,,Jak jsi na to proboha přišel?“ divila jsem se. ,,Lída to říkala. Táhneš to s ním prý rok,“ bručel Patrik. Řekla jsem mu, co Lída říká pro změnu o něm. Pozvali jsme ji na skleničku, kde musela kápnout božskou. Jednoduše se bála, že se po svatbě naše přátelství rozpadne, proto to dělala. Přátelství skutečně nevydrželo, ale ze zcela jiného důvodu.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články