Linda (34): O dceru se ve školce pokoušel spolužák. Nakonec jsem šla na rande já

Linda (34): O dceru se ve školce pokoušel spolužák. Nakonec jsem šla na rande já
Zdroj: Freepik

Linda zůstala po rozvodu sama se svojí dcerou. Neměla ani pomyšlení na nový vztah. Nakonec jí ale právě dcera nevědomky přivedla do života pana Božského.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 13. 06. 2021 10:00

Můj příběh nezačíná úplně nejlíp. Hlavní roli v něm hraje moje holčička. Mariánka (9) je velmi citlivá, empatická a vlídná osůbka. Před časem jsme se s jejím otcem rozešli a ji to hodně vzalo. Kladla mi nespočet otázek, na které se těžko odpovídalo.

Dcera je empatická a citlivá dušička

Pavel (36) není zlý člověk. Zkrátka se rozhodl, že rodinný život není pro něj. Sbalil si kufry a odletěl do světa. Dcera si to kladla za vinu. ,,Kdybych míň zlobila, třeba by táta neodešel,“ říkávala často. Ona byla ta poslední, která by za něco mohla. Ovšem její dětská hlavička to viděla jinak.

Díky bohu, že Mariánka chodila do školky a já mohla normálně pracovat. Jakmile jsem přišla z práce, věnovala jsem se jí na sto procent. Myslím si, že je výjimečná, konec konců i ve školce to tvrdí. Tak citlivé a empatické dítě dlouho neviděli. Pomáhala utěšovat malé děti, byla tam pro ně a vždy jim podávala pomocnou ruku. Nemusím zmiňovat, jak pyšná na ni jsem.

Vzdor tomu, co si prožila, je dobrým člověkem. Poslední půlrok jí doma začal chybět muž. Často mi naplno řekla, že by byla ráda, kdybych si našla někoho nového. Nevěřila jsem, že mě o to žádá šestileté dítě. Já na to neměla ani pomyšlení. Rozvod s mým názorem na muže docela zahýbal. Neuměla jsem si představit, že si k sobě ještě někdy někoho pustím.

Ve školce jí otravoval spolužák

V polovině školního roku nastoupil k Mariánce do školky nový chlapec. Jeho jméno se doma skloňovalo víc než dost. ,,Mami, Martin mě dneska tahal za vlasy. Dělal na mě pěstičky,“ stěžovala si dcera. ,,Tak se s ním nebav. Asi se mu líbíš a štve ho, že on tobě ne,“ radila jsem dceři.

Takhle to probíhalo ještě pár týdnů, než jsem ji jednou vyzvedla a měla poškrábaný obličej. Učitelka mi přiznala, že ji Martínek omylem strčil, když stála u stromu. Spadla tak nešikovně, že si poškrábala nos a měla velkou bouli na čele. ,,Já to takhle nenechám. Ten kluk musí být potrestán,“ hlásila jsem ředitelce školky.

Den poté jsem ráno potkala v šatně jeho otce. Dcera do mě drkla a šeptem řekla: ,,Mami, to je on.“ Otočila jsem se na něj a spustila: ,,Můžete mi říct, jak je možné, že ten váš kluk jen tak napadne moji dceru? Podívejte se, jak vypadá.“ Tatínek sklopil oči a opatrně řekl: ,,Taky dostal pěkně na uši.“ Načež vytáhl z batohu velkou panenku.

Zamilovala jsem se do jeho otce

Martínek posléze k Mariánce přistoupil a omluvil se jí: ,,Já se ti moc omlouvám. Jsi moc hezká a já nevím, jak ti to říct. Tak jsem tě strčil. Nezlob se.“ Pohled na ty dvě dětské dušičky byl vážně roztomilý. Neuniklo mi, že mě Martínkův tatínek pozoruje. ,,Tak mě napadá, nechcete se k nám přijít odpoledne vykoupat? Rádi bychom to nějak odčinili,“ navrhl mi.

Dcera zajásala. Aniž by čekala na můj souhlas, řekla: ,,No jasně a moc rádi, viď, mami?“ Nechtěla jsem tam jít, ale ona naléhala. Ukecala mě, a tak se šlo. Bylo to krásné odpoledne. Tatínek Jáchym se rozpovídal, že je rozvedený a má syna v péči. Uběhlo několik let a z nás se stala skvělá čtyřka. Oni dva se asi nevezmou, ale možná z nich budou sourozenci.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články