Marie (24): Půl roku jsem čekala, než mi přítel vyzná lásku. Teď bych nejradši vrátila čas

Marie (24): Půl roku jsem čekala, než mi přítel vyzná lásku. Teď bych nejradši vrátila čas
Zdroj: Freepik

Marie se nemohla dočkat chvíle, kdy jí Patrik řekne, že ji miluje. Trvalo to dlouhých šest měsíců. Od toho dne jí to ale říkal pořád. Už svoji lásku nedával najevo skutky, ale slovy. To, že ji miluje, opakoval i desetkrát denně.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 13. 05. 2021 10:00

Velmi rychle jsem se do Patrika (27) zamilovala. Už na první pohled bylo znát, že je romantik tělem i duší. Ženu uctíval jako bohyni. Cítila jsem se vedle něho jako královna.

Přítel byl prototypem gentlemana

Když jsme někam šli, otvíral mi dveře. Z auta jsem nemohla vystoupit dřív, než mi podal ruku. Po příchodu do restaurace mi pomohl svléknout kabát. Při odchodu mi ho zase oblékal. Chystal mi snídaně do postele, vyzvedával mě z práce a vůbec byl velmi pozorný. Nebyla jsem na takovou péči zvyklá.

Kamarádky mi ho záviděly a já byla v sedmém nebi. Jednou se mě Marika zeptala: ,,Už ti řekl, že tě miluje?“ V té době jsme spolu byli tři měsíce. ,,Ne, neřekl. Ale chová se tak, takže jsem klidná,“ smála jsem se. Jenže uvnitř mě to začalo užírat. Proč mi nikdy neřekl, že mě miluje? Nechtěla jsem si to od něj vynucovat, ale štvalo mě to.

Zpětně jsem si projela všechny textové zprávy a emaily. Nikde na konci sdělení nebylo to kouzelné slovní spojení. Ani já jsem mu to neřekla, ale mám za to, že chlap to má říct jako první. I když mě to sžíralo, vyčkávala jsem. Jeho chování totiž jeho zamilovanosti napovídalo. Musel mě milovat, jen se to bál říct. Nakonec jsem se ale přece jen dočkala. Slavili jsme půl roku od začátku vztahu.

Konečně mi řekl, že mě miluje

Šli jsme z romantické procházky z Náplavky. Při západu slunce mě chytnul za ruku, hluboce se mi zadíval do očí, a pak to vyslovil: ,,Miluju tě.“ A něžně mě políbil. Tělem se mi rozlila horkost. Byla jsem v sedmém nebi. ,,Konečně,“ zaznělo mi v hlavě. Jak se sluší, jeho slova jsem mu opětovala. Zamilovaně jsme si propletli prsty a se západem slunce šli domů.

Tam jsme se pomilovali a já se cítila skutečně šťastná. Ráno mě opět čekala snídaně do postele. Před odchodem do práce mě políbil a znovu řekl, že mě miluje. Během dne mi volal, jak se mám. Hovor končil slovy lásky. Večer, když jsme se sešli, na pozdrav mi řekl, že mě miluje. Čekal nás odloučený víkend. Já jela k rodičům.

Za víkend jsme si volali nespočetněkrát. Pokaždé mi řekl, že mě miluje. Ten den jsme spolu mluvili osmkrát. Už mě z toho trochu štípalo v uších. Po návratu ale přišla změna. Už nebyl tak bohatý na činy, ale jen na slova. Kabát jsem si v restauraci svlékala sama. S dveřmi od auta jsem si také musela poradit. Na nic jsem se ho neptala, ale vrtalo mi to hlavou.

Mluví o zamilovanosti, ale nechová se tak

Snídaně do postele už také byly minulostí. Patrik už jen říkal, že mě miluje. Zcela se tak ale přestal chovat. Po každé hádce, která se naším vztahem prohnala, řekl jen: ,,Miluju tě a to musí stačit. Tak se přestaň hádat.“ Přestal uznávat svá pochybení, i když byla evidentní. Nikdy se za nic neomluvil. Jen opět použil tak protivná slova.

Pořád ho miluji, ale něco je jinak. Jeho otravné "miluji tě" mi působí skoro vyrážku. Možná bylo lepší, když mi to neříkal a jen se tak choval. Nevím, jak dlouho to ještě vydržím poslouchat.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články