Stepfordské paničky s nádhernou Nicole Kidman: Natáčení ničily hádky a nenávist

Stepfordské paničky s nádhernou Nicole Kidman: Natáčení ničily hádky a nenávist
Zdroj: Paramount Network
Stepfordské paničky byly natočené podle stejnojmenné knihy Iry Levina, který se zamyslel nad tím, jestli lze vytvořit dokonalou partnerku. První filmová verze románu vznikla v roce 1975.Když na počátku filmu stepfordské ženy cvičí, hraje píseň s názvem 1975. Jde o odkaz na rok, v němž měla premiéru původní verze Stepfordských paniček.Kvůli negativním reakcím na testovacích projekcích se musely některé scény vystřihnout a znovu natočit.Ač se ve filmu tváří šťastně, raději by odešli. Během natáčení panovala velmi hustá atmosféra.+ 2 fotky+ 3 fotky

Film Stepfordské paničky o dokonalém městečku a jeho ještě dokonalejších obyvatelích se rodil velmi těžce. Režisér Frank Oz byl pořád s něčím nespokojený a svou frustraci si vyléval na hlavních hrdinkách příběhu. Ty pak litovaly toho, že se natáčení vůbec upsaly.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 01. 02. 2021 16:00

Joanna se s manželem Walterem a dětmi stěhuje z rušného Manhattanu do poklidného Stepfordu. Tohle městečko snad nemá jedinou chybu, vše je v něm naprosto dokonalé. Až na Asociaci stepfordských mužů a Stepfordské denní lázně. Jaká tajemství jejich členové ukrývají? Na Stepfordské paničky se můžete podívat dnes ve 20:00 na Paramount Network.

Nespokojený režisér

„Měl jsem moc peněz a moc jsem myslel na to, co chce studio, producenti a diváci,” uvedl režisér filmu Frank Oz, který film za víc než sto milionů natočil dle stejnojmenného románu spisovatele Iry Levina, jenž má na svém kontě i hororovou klasiku Rosemary má děťátko. Neřídil jsem se svými instinkty, a tak film dopadl hůře, než bych chtěl.

Svou frustraci z toho, že ne vše jde podle plánu, si vybíjel na hercích. Nejvíce hádek měl s Nicole Kidman a Bette Midler. Kidman pak v rozhovorech přiznala, že kdyby to věděla, nikdy by se filmu neupsala. A to kývla na roli jen díky slavnému britskému režisérovi Franku Ozovi.

Natáčení nebylo nic příjemného. Nebyla to nikoho vina. Není to vzrušující snímek. Nenáviděl bych jej, kdyby byl můj poslední,“ řekl i Matthew Broderick, který si zahrál manžela Nicole Kidman.

Orlando Bloom i Deep Purple

Tak schválně. Všimli jste si nebo všimnete si toho, když se budete dívat na Stepfordské paničky? V jedné scéně hlavní hrdinky prohledávají věci v popelnici a najdou obrázek herce Orlanda Blooma, který je známý z filmů jako Pán prstenů a Troja. A to není vše. Objeví také triko s podobiznou Vigga Mortensena, který si rovněž zahrál ve slavné filmové sérii Pán prstenů.

Postava herečky Bette Midler zase ráda nosí triko s kapelou Deep Purple, přesněji řečeno s obálkou alba Perfect Strangers, což v překladu znamená Perfektní cizinci. To je velmi příhodná narážka. I pro Joan a Waltera jsou obyvatelé Stepfordu takovými perfektními cizinci.

Z hororu romantika

Film měl mít původně stejný konec jako kniha. Testovacímu publiku se však moc nelíbil, a tak jej raději změnili. Scénář byl přepisován hned několikrát. Kvůli negativním reakcím prvních diváků se některé scény musely vystřihnout a znovu natočit. Otázkou je, zda to bylo ku prospěchu, či spíše škodě věci. Pokud se ale někdo snaží z původně hororově laděné satiry Iry Levina o až příliš dokonalých ženách udělat lehkou komedii, asi bude něco špatně již od začátku.

Zdroje informací:

Paramount Network: Stepfordské paničky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články