Eliška (30): Manžel odletěl sám na naše líbánky, aniž by mi o tom řekl. Prý bych stejně nechtěla

Eliška (30): Manžel odletěl sám na naše líbánky, aniž by mi o tom řekl. Prý bych stejně nechtěla

Eliška je vzteky bez sebe. Její manžel se po hádce v tichosti sbalil a odletěl sám na líbánky, které společně plánovali. Když pak Elišce zavolal, kde se nachází, nevěřila vlastním uším.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 09. 03. 2021 11:30

Tak si představte, co mi provedl manžel. Měli jsme malou svatbu na letošního Valentýna. Byl to krásný den, doma jsme to oslavili jen s nejbližšími a já jsem se těšila na líbánky.

Trvala jsem na Zanzibaru

Naplánovali jsme si dlouho dopředu, že poletíme 3. března na Zanzibar, jenže tato destinace se kvůli nové mutaci koronaviru uzavřela. Byla jsem z toho strašně smutná. Míra okamžitě začal vymýšlet, jestli by se nedalo letět jinam. „Nech si vrátit peníze. Chtěli jsme Zanzibar, tak tam poletíme, až to bude možné,“ apelovala jsem na něj.

Asi po hodině za mnou přišel, že bychom mohli na Maledivy. „Tam je to taky pěkný,“ přesvědčoval mě, ale marně. Trvala jsem na Zanzibaru. Druhý den jsme se o tom už nebavili, já jsem na to zapomněla a fungovali jsme dál.

Poslal mě do obchodu, aby mohl zmizet

Když v březnu vešla v platnost přísná protiepidemická opatření, Míra začal být hodně podrážděný. Večer se s ním nedalo vůbec mluvit. Já nedokážu chodit kolem a tvářit se, že se nic neděje, takže jsem se ho neustále ptala, o co jde.

Myslela jsem to dobře, ale on se strašně naštval, že ho nenechám na pokoji. „Proč se radši nestaráš o to, co je v lednici? To nemůžeš nakoupit?“ vyčítal mi. Cítila jsem se hrozně. Jela jsem proto do obchodu, a když jsem se vrátila, Míra nebyl doma. Poslal mi akorát zprávu, že potřebuje být sám a ozve se. Netušila jsem, kdy se vrátí, ale když odbila devátá hodina, měla jsem obavy, aby ho nezastavila policie.

Oznámil mi, že odletěl na Maledivy

Bohužel jsem se mu nedovolala, tak jsem doufala, že jel do firmy a přespí tam. Nebylo by to poprvé. Druhý den dopoledne mi volal. „Ahoj lásko, promiň, že jsem se neozval,“ omlouval se a bylo znát, že už má dobrou náladu.

Řekla jsem mu, že se nechci hádat a aby přijel domů. „Miláčku, prosím tě, teď to asi nepochopíš, ale já jsem letěl na ty Maledivy sám. Ty jsi stejně nechtěla,“ oznámil mi a já jsem šla do kolen. Je to pravda. Míra odletěl na naše líbánky sám. On mi tedy tvrdí, že to nejsou líbánky, že to je jen jeho dovolená, ale já to vnímám jinak. Prý bude sedm dní na pláži a sedm dní na lodi.

Když si uvědomím, že mě poslal do obchodu, aby si mohl rychle sbalit věci, tak mám akorát chuť požádat o rozvod. Je to sobec a já musím vymyslet, jak se po jeho návratu zachovat. Teď mám na něj akorát příšerný vztek.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články