Diana (32): Přítel se se vším svěřuje kamarádkám. Tuhle mi přišel email, jak s ním mám souložit

Diana (32): Přítel se se vším svěřuje kamarádkám. Tuhle mi přišel email, jak s ním mám souložit
Zdroj: Freepik

Diana váhá, zda má zůstat ve stávajícím vztahu. Dušan by byl téměř dokonalý, kdyby neřešil jejich problémy s dalšími lidmi. Jakmile se doma pohádají, jde si pro radu k všetečným kamarádkám. A Dianě už to pěkně leze krkem.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 25. 05. 2021 13:00

Už když jsme s Dušanem (36) začínali, bylo jasné, kdo je introvert a kdo extrovert. Dušan je hlučný a veselý. Rád na sebe strhává pozornost a užívá si obdiv druhých lidí.

Přítel se rád svěřuje kamarádkám

Já do našeho vztahu vstoupila s pětiletou dcerou Eliškou. Byla jsem mu neskonale vděčná, že ji bez okolků přijal za svou. Eliška mu po roce dokonce začala říkat tati. Dušan mě hned na začátku seznámil se skutečností, že jeho kamarádi jsou převážně ženy. Řekl mi to proto, abychom se později nehádali. I když se mi to nelíbilo, jeho upřímnost jsem ocenila.

První rok jsme neměli téměř žádné větší problémy. Až později se začalo ukazovat, že naše rozdílné povahy budou celkem potíž. Mně k životu stačí jedna dobrá kamarádka. Co se týče nějakého vylévání srdíčka, na to nejsem. Pokud je nějaký problém, řeším si ho sama.

Dušan je mým opakem. Jakmile se doma trochu pohádáme, už bere mobil. Obepisuje kamarádky a jde si pro radu. Jakmile jedna vymyslí řešení, Dušan ho doma aplikuje. Jejich názory jsou pro něj svaté. Asi nejhůř mi bylo ve chvíli, kdy se jim začal svěřovat s naším intimním životem.

Sdílí s nimi i naše intimní problémy

Jak to vím? Od jedné z nich mi přišel dlouhý email. Vysvětlovala mi, jak se na chlapy musí. Stálo tam: ,,Nemůžeš ležet jako prkno a čekat, že to Dušan celé odkroutí sám. Buď aktivní, nebo si najde jinou.“ Přestože nejsem hádavý typ, na toto jsem reagovat musela.

Vyběhla jsem na Dušana. ,,Co všechno o nás těm svým kamarádkám říkáš?“ udeřila jsem na něj a čekala na odpověď. Hned se obořil: ,,Já se prostě potřebuji někomu svěřit. Není to myšlené ve zlém. Nedokážu to v sobě udržet. Holky mi vždycky dobře poradí.“ ,,Chápeš ale, že jsou věci, které máme řešit jen spolu? Co je komu do toho, jak nám to klape v posteli?“ urazila jsem se. Nedokázal pochopit, že chci mít ve vztahu soukromí. Osobní a intimní věci řešit jen ve dvou.

Ve vztahu mi chybí soukromí

Takhle mě všichni Dušanovi známí a rodinní příslušníci znají jako vlastní boty. On není zlý, naopak. Má nás rád a počítá s námi do budoucna. Rád by se mnou měl i dítě. Rodinu zabezpečí, o tom není pochyb. Náš vztah svým způsobem bere vážně. I já ho mám ráda. Není nic, mimo toto svěřování, co by mi na něm vadilo.

Myslím, že moc dobře chápe, že mi to není příjemné. Jak se ale zdá, je to silnější než on. Vždycky slíbí, že toho nechá, ale nevydrží mu to dlouho. Nemám zájem, aby o mně cizí věděli víc, než je nutné. Teď si kladu otázku: Je to důvod k ukončení vztahu?

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články