Otakar (46): Podezřívali jsme naše děti, že nám kradou peníze. Skutečného zloděje odhalila kamera

muž
Zdroj: Unsplash.com

Otakar a jeho žena byli velmi časově vytížení, a platili si paní na úklid. Stávající kvůli úrazu skončila, a tak ji zastoupila pohotová sousedka. Když se jim doma začaly ztrácet peníze, mysleli si, že to mají asi na svědomí jejich synové. Kdo ale peníze doopravdy kradl, odhalila až kamera.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 12. 08. 2020 07:30

S  manželkou Radkou (40) jsme si vždy platili paní na úklid domu. Dům je veliký a uklidit ho zabere klidně celý den. Vydělávali jsme oba dost, mohli jsme si to dovolit. Máme dva kluky, Lukáše (15) a Marka (12). Jsou v pubertě a úklid jim toho moc neříká. Miluška, tak se naše pomocnice jmenovala, ale musela ze dne na den skončit, protože měla ošklivý úraz. Samozřejmě jsme to chápali a rychle sháněli náhradu.

Sousedka na mateřské

Radka se zmínila sousedce Lucce, která je na mateřské, zdali o někom neví, kdo by Milušku mohl nahradit. Nabídla se přímo ona, že to nebude problém a bude nám pomáhat ráda. Bylo to ideální řešení, protože Lucku jsme znali, nemuseli jsme se bát ji pustit do domu. Prvních 10 úklidů proběhlo zcela bez problémů. Byla velmi pečlivá, byli jsme spokojeni.

Čas od času necháváme doma peníze v hotovosti pro doručovatele, kteří neberou karty. Dávali jsme je do jedné z kuchyňských skříněk. Vždy jsme tam mívali kolem 5 tisíc korun. Peníze jsme vždy jednou za čas přepočítali a doplnili. Jednou jsem šel zjistit, kolik je v naší tajné schránce hotovosti, a nestačil jsem se divit. Měl jsem za to, že je tam kolem 4 tisíc, ale bylo tam patnáct stovek. Večer jsem to hned řešil s manželkou, ta si nic nebrala. Obvinili jsme naše kluky, ale ti zarytě tvrdili, že si nic nevzali a kdyby ano, řekli by nám to.

Situace se opakovala

Kluci dostali čas si to rozmyslet a pak přijít a říct, na co si peníze vzali. Byli z nás zoufalí, stále tvrdili to samé, že si peníze nevzali. Museli jsme to  zatím nechat být. Za týden jsem šel znovu spočítat peníze. Den před tím jsem částku doplnil do pěti tisíc a čekal, že je tam najdu. Málem jsem dostal infarkt, opět více jak polovina chyběla. To snad není možné. Znovu jsem uhodil na oba syny, ale situace se opakovala. Nevzali si ani korunu.

Radce jsem navrhl, že dáme do kuchyně kameru, abychom měli jasno. Byla velmi fikaně ukrytá. Nechali jsme tomu týden, než jsme se podívali, co se to vlastně u nás doma děje.

Zloděje jsme odhalili už v první minutě záběru. Sousedka Lucie naši skrýš na peníze našla a byla to ona, kdo nám peníze kradl. Byl jsem neskutečně naštvaný. Copak jí platíme málo, že musí krást? Pozval jsem ji k nám na kávu pod záminkou, že jsme spokojeni s úklidem. Když přišla, usadil jsem ji na gauč a pustil záběr z kamery.

Zrudla jako rajče. Dál jsem jí týden na to, aby peníze vrátila. Prosila, ať to neříkám u ní doma. Pokud peníze vrátí, neřeknu to. Teď jsme ale vyměnili zámky a uklízíme si sami.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články