Jarmila (70): Syn ani bývalá snacha nejeví zájem o dceru. Pečuju o ni já a manžel

žena, stáři
Zdroj: pixabay.com

Jarmilin syn Aleš (42) se rozvedl s manželkou Veronikou (37), která si našla jiného partnera a má s ním další děti. O dceru Annu (8) z prvního manželství od té doby nejeví vážný zájem. Aleš si také našel novou partnerku a bohužel nabyl pocitu, že jim dcera Anna spíš překáží, proto se Anna ocitla v péči prarodičů.

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 05. 07. 2020 07:30

Je to už pět let, co se můj syn Aleš rozvedl s manželkou. Ta měla jinou známost a odstěhovala se za novým partnerem přes půl republiky. Dceru Aničku sebou nevzala a přestala o ní jevit zájem. Soud ji proto svěřil do péče otci. Aleš si ale také našel novou partnerku, se kterou má syna Tomáše (2) a ze začátku to vypadalo, že by to mohlo fungovat.

Aleš k nám dával dceru čím dál častěji

Za poslední dva roky k nám dával syn Aničku čím dál tím častěji. Ani ne za čtvrt roku u nás byla Anička na půl přestěhovaná a vlastně všechny záležitosti týkající se Aničky jsem musela zajišťovat já a manžel Josef (71). Mrzelo nás, když jsme cítili, že Alešův zájem o Aničku je čím dál tím menší a on je rád, že ji k nám může takovýmto způsobem odložit.

Synův postoj nás mrzel

Přesto jsme si nemysleli, že syn ztratí zájem o dceru nadobro. Jednoho dne za námi Aleš přišel s tím, jestli by u nás nemohla zůstat Anička natrvalo, protože on se s partnerkou a synem stěhuje a v novém domově už s Aničkou jaksi  nepočítají. To pro mě a pro manžela byla obrovská rána, že jsem několik dní proplakala. Synovi jsem řekla, jak moc mě jeho rozhodnutí mrzí, ale že Aničku k sobě každopádně vezmeme.

Anička je teď jako naše dcera

Nenapadlo by mě, že se budu muset na stará kolena dennodenně starat o dítě. Nejsem už nejmladší a péče je pro mě častokrát náročná. Jelikož jsme s manželem oba v důchodu, nemáme peněz nazbyt, ale dokážeme nějak vyžít a Aničce zajistit všechno potřebné. Co nás ale mrzí, je, že syn přijede za Aničkou jednou za půl roku a bývalá snacha ani jednou do roka.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články