Pavla (40): Dcera si pořídila v osmnácti dítě. Teď je s manželem živíme oba

žena
Zdroj: unsplash.com

Pavlíny dcera Tereza (19) přišla hned v osmnácti letech do jiného stavu. Pavla s manželem z toho byli dost překvapení a doufali, že vyjde Terezin vztah s Markem. Tereza a Marek se ale brzy rozešli, takže se Tereza i s miminkem nastěhovala zpátky k rodičům. Pavla má teď kvůli tomu strach o budoucnost.

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 30. 06. 2020 07:30

Moje dcera Tereza (19) otěhotněla ve třetím ročníku na střední škole, tenkrát jí bylo čerstvých osmnáct. Já a můj manžel Tomáš (44) jsme byli dost překvapení, ale jelikož už bylo dítě na cestě, nedalo se nic dělat. V průběhu Terezina těhotenství jsme se začali na miminko těšit a byli jsme rádi, že mezi Terezou a jejím přítelem Markem (21) je všechno ok. Tereza kvůli dítěti přerušila studium a odešla plnit mateřské povinnosti.

Vypadalo to, že je všechno v pořádku

Marek měl pronajatý byt na sídlišti, kam se za ním Tereza odstěhovala, a krátce na to se jim narodila dcera Isabela (1). Já a manžel jsme byli rádi, že máme zdravé vnouče, a doufali jsme, že bude všechno jenom dobré. Tereza se o dcerku starala vzorně a vypadalo to, že i Marek má o dítě zájem.

Pak přišel šok

Přibližně za půl roku za námi Tereza přišla s tím, že se s Markem rozchází, protože si našel v práci jinou a starost o dítě ho přestala bavit. My jsme z toho byli nešťastní a doufali jsme, že se to ještě urovná, ale nestalo se. Terezu i s miminkem jsme vzali zpátky k sobě, kde teď bydlí v bývalém dětském pokoji.

Máme strach o budoucnost

Náš byt není nijak velký a ve čtyřech se sem vejdeme jen tak tak. Navíc Tereza jako studentka nedostala ani mateřskou a má jenom pár sociálních dávek a alimenty. Já a manžel také moc nevyděláváme, takže je to teď finančně dost napjaté. Máme strach o dceřinu budoucnost, protože Tereza nedodělala střední školu a s miminkem ji dodělá opravdu těžko.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články