Jana (38): Dcera se rozhodla odejít ze školy. Já a manžel jsme z toho nešťastní

dívka
Zdroj: pixbay.com

Jana a její manžel Miloš (43) vždycky dbali na vzdělání dcery a doufali, že jejich dcera jednou půjde na vysokou školu. Ta se ale rozhodla ve třetím ročníku gymnázia odejít a přestěhovat se k přítelovi. Její rodiče mají teď velký strach o její budoucnost.

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 22. 06. 2020 15:00

Moje dcera Sabina (18) se vždycky dobře učila, proto jsme jí s manželem dali na gymnázium. Sabina si ale loni na podzim našla přítele Jirku (20) a její známky začaly jít rapidně dolů. Vzhledem ke zhoršení prospěchu jsem se rozhodla navštívit školu, kde mi ale neposkytli žádné informace, protože Sabina nesouhlasí s poskytováním informací o prospěchu komukoli jinému kromě sebe. Byla jsem z toho dost vyděšená a chtěla jsem si dcerou promluvit, ta mi ale k celé věci vlastně nic neřekla.

Dozvěděla jsem se alarmující skutečnosti

Od kamarádky, jejíž dcera chodí se Sabinou do třídy, jsem se dozvěděla, že Sabina už do školy téměř nechodí a škola uvažuje o tom, že jí vyloučí. To už mi nedalo a na Sabinu jsem uhodila. Ta mi řekla, že si omluvenky píše sama a do školy nechodí, protože jí to nebaví a raději chodí za Jirkou, který dělá v místní hospodě a sedí u něj celý den ve výčepu. S manželem jsme z toho měli velice špatný pocit a snažili jsme se dceru přesvědčit, aby myslela na svojí budoucnost a začala zase školu navštěvovat.

Naše snahy byly marné

Nezlepšilo se vůbec nic a Sabina přišla s tím, že ve škole končí a stěhuje se k Jirkovi. Bude teď místo toho pracovat v jednom rychlém občerstvení. Nám se to vůbec nelíbilo, protože jsme měli strach z toho, co bude dcera pouze se základní školou jednou dělat, ale pustit jsme jí museli.

Vystřízlivění přišlo velmi rychle

Ani ne po půl roce za námi přišla dcera s tím, jestli bychom jí nevzali zpátky, protože se s Jirkou rozešli. My jsme jí domů vzali pod podmínkou, že se od teď bude chovat lépe a některé věci s námi bude konzultovat předem. Teď se modlíme, aby škola vzala Sabinu zpátky a ona nemusela někde začínat od začátku.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články