Míša (27): Švagrová se k mému bratru chová jako ke kusu hadru. Zaslechla jsem jejich rozhovor

žena v parku
Zdroj: Pixabay.com

Naše čtenářka Míša šla za svědka svému staršímu bratru Pepovi. Věřila, že bude šťastný, ale když jednoho dne zaslechla, jak se s ním jeho manželka baví, nevěřila vlastním uším.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 18. 06. 2020 11:00

I když to bude ode mě znít možná divně, myslím si, že můj brácha Pepa je pohledný chlap. Co si pamatuji, tak o něj vždycky měly ženy zájem. Navíc je pracovitý, chytrý a je s ním legrace. Jednoho dne nám představil Lenku, která byla o dva roky mladší než on. První návštěva proběhla dobře a bylo vidět, že jsou spolu šťastní.

Rok na to měli svatbu a já šla Pepovi za svědka. Už na hostině jsem si všimla, jak ho Lenka sekýruje a on kolem ní běhal jak poslušné štěně. A od té doby se to nezměnilo a dělá to doteď. Nejdříve jsme se tomu smáli, jak je ochočený, jenže když k nám jezdil častěji a pokaždé měl špatnou náladu, tušila jsem, že mají problémy. Nikdy o tom nechtěl mluvit. Vždycky mlčky seděl na terase a Lenka mu během hodiny volala tak pětkrát. Zeptala jsem se ho, jestli se něco děje, ale odvětil, že ne, a odjel.

Plnil všechny její rozkazy

Poté otěhotněla a Pepa vypadal, že se mu vrátila chuť k životu. Narodil se jim syn Jáchym a vypadalo to, že už bude zase všechno v pořádku. Jenže po necelých dvou letech mu oznámila, že se vrací do práce a bude jí muset pomáhat s malým, aby si to vyzkoušel. On s tím neměl problém, pracoval z domova, vařil, uklízel a brával ho na výlety. Ale to Lence nestačilo. Veškerý volný čas, který měla, trávila se svou kamarádkou a z Pepy se stala jen chůva. Když se vracela z baru až nad ránem, Pepa jezdil s Jáchymem k nám, aby se mohla vyspat. Nepamatuji si, kdy by k nám přijeli všichni tři, vždycky jen Pepa s malým.

Jenže jednoho dne už toho měl i on dost. Zrovna byl u nás, když mu po stopadesáté zvonil telefon. Nakonec Lenka přijela a já vzala Jáchyma na procházku, aby si promluvili. Když jsme vyšli z domu, vrátila jsem se ještě pro telefon a v tom jsem zaslechla, co mu říká.

Nevěřila jsem vlastním uším

Vyčítala mu, že nevytřel podlahu a vypral jen dvě várky oblečení. A proč jí neuvařil, když byl doma. On jí na to odpověděl, že šel s malým pryč, aby ji nerušili. „Ty máš hlavně sedět doma! A jestli se ti to nelíbí, tak si jdi, ale budeš platit deset tisíc alimenty!“ řvala na něj sprostě a já byla v šoku, že si to nechá líbit.

Takhle to bylo od té doby pořád. Nakonec to Pepa nevydržel a přijel i s kufry k nám. Zjistil, že má milence, a chtěl se rozvést. Konečně se nám svěřil a povídal, že spolu ani nespí, pořád jen hlídá malého a vůbec netráví čas jako rodina. No a do toho ten milenec, její kolega, kterému psala: „Lásko, už se těším na večer.“ Byla jsem ráda, že dostal rozum, jenže ona mu pořád volala a tvrdila, že tu zprávu kolegovi poslala omylem, měla být prý pro Pepu. Vydírala ho, že zkazí Jáchymovi dětství, až se k ní po týdnu vrátil. Je to strašně smutné, když vidím, co se z něj stalo a jak je nešťastný. Ráda bych mu pomohla, ale tohle si asi musí vyřešit sám.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články