Eva (67): Manžel si v důchodu našel jinou ženu. Mám toho dost a chci se nechat rozvést

žena, paní, šedivá
Zdroj: Pixabay.com

S manželem Milošem (68) jsem čtyřicet dva let. Poté co jsme odešli oba do důchodu, myslela jsem si, že budeme chodit na procházky a většinu volného času strávíme na chatě. Manžel měl ale evidentně jinou představu. To, co jsem se dozvěděla, by mě nenapadlo ani v tom nejhorším snu.

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 25. 06. 2020 14:00

Když jsme s manželem odešli do důchodu, představovala jsem si, že budeme žít klidný život. Většinu času budeme trávit na chatě nebo někde v přírodě. Manžel ale začal znenadání jezdit na dlouhé projížďky na kole, na které já už nemám fyzičku, takže jezdil sám. Mně to zas tak nevadilo, protože jsem si během jeho nepřítomnosti doma uklidila nebo zašla na kávu s kamarádkou. Pak mi ale známí donesli, že manžela viděli někde venku s cizí ženou.

Manžela jsem se na všechno zeptala

Když jsem se manžela zeptala, co mají znamenat jeho procházky s cizí ženou po městě, nejdřív zapíral. Pak se ale pod tíhou důkazů přiznal a já jsem se dozvěděla, že má poměr s jakousi Danou (50). V tu chvíli jsem byla naprosto zoufalá, protože jsem s Milošem celý život a nenapadlo by mě, že on v důchodu provede něco takového.

Manželovi jsem dala dvě možnosti, buďto se s Danou okamžitě rozejde, nebo se s ním rozvedu já. On byl dost vykolejený a potom řekl, že si všechno půjde rozmyslet na chatu. Byl tam dva týdny a vrátil se, jakoby se nechumelilo. Já jsem pořád čekala na odpověď, které se manžel snažil vyhnout.

Dozvěděla jsem se, že nic neskončilo

Přátelé mi bohužel donesli, že mezi Milošem a Danou to neskončilo, protože je spolu zase někde viděli. To už jsem toho měla opravdu dost a řekla jsem, že se buďto s Danou ještě dnes rozejde, nebo se rozvádíme. Manžel mi ale naznačil, že nic ukončovat nehodlá.

Podala jsem žádost o rozvod

Já jsem byla ve svém postoji pevná a šla jsem podat žádost o rozvod. S manželem jsme teď v rozvodovém řízení a mě pořád mrzí, jak naše manželství dopadlo. Zkrátka jsem si důchod a stáří představovala úplně jinak...

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články