Kateřina (39): Manžel mě kritizoval za to, jak vypadám. Pak se karta obrátila

žena
Zdroj: pixabay.com

Kateřina má velmi kritického manžela. Stala se terčem jeho poznámek, a tak se rozhodla, že se svou váhou něco udělá. Podařilo se jí to a dostala se do popředí. Co se v jejím příběhu odehrálo?

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 25. 07. 2020 08:00

Hynka (41) jsem si brala před šestnácti lety. Už když jsme se brali, věděla jsem, že je enormně kritický, ale potom, co mě bylo po porodu dvou dcer o patnáct kilo více, to bylo peklo. Nikdy jsem nebyla hubená, nevadilo mi to a žádným mindrákem jsem netrpěla. Ale bohužel jsem se stala terčem jeho poznámek. Jakoby neměl nic jiného na práci.

Takhle s tebou ven nepůjdu

Nikdy jsem se nestyděla a mezi našimi přáteli jsem byla já ta zábavná, ale potom, co jsem přibrala, jsem se stáhla do ústraní. Manžel mi nikdy nemazal med kolem pusy, ale jeho zlé poznámky k mé postavě začínaly být neúnosné. Nejsem vztahovačná, ale dokázal mě hodně zranit. Jednoho dne, kdy mi řekl, že pokud takhle půjdu ven, tak se mnou nikam nejde, jsem se naštvala a začala se sebou něco dělat.

Sladkosti, bílé pečivo, knedlo-zelo-vepřo jsem vyměnila za zeleninu, maso a ovoce. Začala jsem jíst zdravě, po menších porcích a hlavně častěji. Chodila jsem na delší procházky a světe, div se, kila šla dolů. Byla jsem na sebe pyšná a očekávala jsem, že bude i manžel, ale ten dělal, že to nevidí. Už mi totiž nemohl vyčítat, jak moc jsem tlustá.

Karta se obrátila

Zato Hynek úspěšně kynul a já jsem se rozhodla reagovat trefně, nikoliv však zle a kriticky jako on. Když jsem viděla, že to nefunguje, navrhla jsem mu, že budeme jíst zdravě spolu a najdeme si společnou pohybovou aktivitu, která bude bavit nás oba. Hynek však reagoval uraženě a řekl mi, že dekagram navíc nebude vůbec řešit. Usmála jsem se a nechala ho být. Pozitivní na tom je, že už neohodnotí, v čem vyrážím ven, a jak vypadám. Já jsem si na nový životní styl zvykla a už je ze mě zase ta zábavná a spokojená žena.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články